Mii de pensionari încasează pensii prea mici din cauza unor calcule greşite, susţin sindicatele

| 13 ian, 2014

Pensiile şi aşa mici ale românilor, sunt ciuntite şi de calculele greșite ale funcţionarilor de la Casele de Pensii. Potrivit sindicatelor, din această cauză mii de pensionari sunt privaţi, în fiecare an, de drepturile lor băneşti.

Pensionarii umblă cu lunile pe drumuri pentru a-şi aduna singuri datele care ar trebui centralizate de Casa de Pensii. Sindicatele spun că totul se întâmplă din cauza lipsei de tansparenţă, potrivit RomâniaTv.net.

"Casa de Pensii nu este o instituţie transparentă, nu ştiu cum se calculează pensia, nu ştiu ce documente se iau în calcul", a declarat deputatul PDL Gheorghe Ialomiţeanu.

Secretarul se stat din Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a spus că se lucrează la o bază de date pentru centralizarea datelor pensionarilor. "Fiecare pensionar este un caz aparte. Sunt greşeli, totul este perfectibil. Sunt convins că deja colegii mei de la casa de pensii lucrează la asta", a declarat secretarul de stat în Ministerul Muncii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ