Maria Câmpeanu: Vom avea pensii mai mari numai dacă toţi românii vor plăti impozite, fără excepţii

| 22 ian, 2014

Vom avea pensii mai mari doar dacă toţi românii vor plăti impozit pentru veniturile încasate. Această afirmaţie aparţine ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, care spune că va avea loc o lărgire a bazei de impozitare şi că o astfel de reformă se va aplica, cel mai probabil, din vară, atunci când contribuţia la pensie va scădea cu 5 procente.

Acest lucru înseamnă că fiecare român va trebui să plătească impozit pentru veniturile pe care le obţine. În acest moment, există câteva categorii de persoane care sunt exceptate de la plata impozitului. Şi acestea vor trebui să plătească impozit, a spus Mariana Câmpeanu.

De asemenea, ministrul Muncii a mai spus că lărgirea bazei de impozitare va genera o reducere a deficitului din bugetul de pensii. Anul 2007 a fost ultimul în care s-a consemnat un excendent în sistemul de pensii. De atunci, acest sistem este doar pe minus, deficitul ajungând la 13 miliarde de lei în 2011, de la 2,2 miliarde de lei în 2008.

Citeşte şi: Punctul de pensie a crescut în 2014. Care este valoarea lui

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 ian, 2014
Dorel
"Vom avea pensii mai mari PENTRU PARLAMENTARI doar dacă toţi românii vor plăti impozit pentru veniturile încasate. " EXCEPTIILE SUNT PENTRU CEI CARE COTIZEAZA LA PARTIDE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ