Cum îşi împarte un bucureştean veniturile lunare

| 06 mar, 2014

Un bucureştean cheltuie aproa­pe 70% din veniturile luna­re pe mâncare, uti­lităţi, chirie şi tran­s­port. La polul opus, pentru edu­caţie nu alocă nici 2% şi pentru haine şi pantofi nici 3% din bugetul lunar de circa 2.200 de lei, acestea fiind semne ale subdezvoltării ec­o­no­miei locale.

„Datele evidenţiază încă o dată puterea mică de cumpărare a ro­mâ­nilor în general şi a bucureştenilor în particular. Cu cât economia este mai dezvoltată, cu atât ponderea mâncării în total scade“, spune Oana Datki, managing partner pentru Europa de Sud-Est al firmei de con­sul­tanţă în resurse umane Consulteam.

Ea mai spune că ponderea mâncării în totalul veniturilor este atât de mare (aproape 24% în Bucureşti) şi pentru că preţurile sunt aliniate celor din Occident, pe când salariile nu sunt.

 

Mai multe, pe www.zf.ro.

Tag-uri: venituri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ