Viacom, Eurosport şi Discovery, grupurile pay TV cu cele mai mari venituri din Europa

| 25 oct, 2013

Viacom va înregistra cele mai mari venituri dintre toate grupurile de televiziune cu plată, în acest an, în Europa, pe următoarele locuri în acest clasament situându-se companiile Eurosport şi Discovery, potrivit unui studiu al Digital TV Research.

Conform estimărilor din studiul Digital TV Research, citat de WorldScreen, Viacom va înregistra în acest an în Europa venituri de 749 milioane de dolari.

Pe locul al doilea în topul grupurilor internaţionale pay-TV (cu plată, n.r.) care vor atrage cele mai mari venituri în Europa în acest an se situează Eurosport (651 milioane de dolari), poziţia a treia în clasament fiind ocupată de compania Discovery (620 milioane de dolari).

Studiul Digital TV Research include 225 de reţele de televiziune internaţionale, care fac parte din 11 grupuri. În acest studiu se mai spune că este de aşteptat ca Viacom să rămână cel mai mare grup de televiziune la nivel european şi în următorii ani. Conform studiului, veniturile Viacom vor ajunge la aproximativ 975 milioane de dolari în 2018, an în care compania va fi urmată tot de Eurosport (801 milioane de dolari) şi Discovery (772 milioane de dolari).

Însă, până în 2018, grupurile Discovery şi Eurosport ar putea să fuzioneze. În decembrie 2012, Discovery Communications a anunţat că va prelua 20% din grupul Eurosport, deţinut de compania media franceză TF1, pentru o sumă de 170 de milioane de euro. Pe de altă parte, conform Digital TV Research, piaţa totală de pay TV din Europa a fost de 4,21 miliarde de dolari anul trecut. Veniturile totale atrase de pay TV în Europa vor creşte la aproximativ 5,52 miliarde de dolari, până în 2018.

Banii plătiţi de cablişti pentru distribuirea posturilor pay TV continuă să fie principala sursă de venit a acestui sector de televiziune. Însă veniturile televiziunilor provenite din taxa pe abonat au stagnat. Astfel, veniturile din distribuţia televiziunilor pay TV au fost de 2,91 miliarde de dolari în 2012 şi vor creşte cu 14,1%, ajungând la 3,32 miliarde de dolari în 2018, potrivit estimărilor din acest studiu.

Veniturile din publicitate ale televiziunilor pay TV de pe piaţa europeană vor creşte cu 69 de procente, de la 1,3 miliarde de dolari în 2012, la 2,2 miliarde de dolari, în 2018.

Potrivit lui Nicholas Moncrieff, autorul studiului, unele regiuni din Europa au fost mai afectate decât altele de recesiune. Conform acestuia, previziunile pentru piaţa pay TV din Marea Britanie sunt optimiste, în timp ce pieţele din Spania, Portugalia şi Italia nu vor înregistra creşteri până anul viitor.

Toate cele trei grupuri citate în acest studiu - Viacom, Eurosport şi Discovery - distribuie în prezent televiziuni în România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2013
Saioc Claudiu
Vrei sa faci bani de acasa sau in timpul liber? Nu iti garantez sume exorbitante dar in 2-3 luni poti face cu siguranta 20-30 ron / zi in cateva min. Nu faci decat sa vizionezi oferte , convinge-te singur, este distractiv si esti si platit pt asta. Si eu am fost sceptic dar dupa 6 luni de zile am inceput sa fiu multumit cu 25 $ pe zi. 6$ la inregistare prin link-ul de mai jos:
http://www.maildirect.ro/inregistrare/d42ac335f19fbe63149cac9cae99ecf2

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ