PNL a părăsit de mult Guvernul USL

| 21 dec, 2013

Marea ambiţie politică a lui Crin Antonescu rămâne atingerea funcţiei supreme în stat şi, din acest motiv, liderul liberal nu este dispus să rişte niciun vot, chiar dacă asta înseamnă că trădează în mod constant USL-ul.

În prag de Sărbători, Uniunea Social Liberală a traversat poate cea mai gravă criză internă de la constituirea alianţei. Sugestiile pe care Crin Antonescu le-a făcut în şedinţa Biroului Politic Naţional în legătură cu modul în care partidul trebuie să se disocieze de anumite decizii ale actualei majorităţi au generat mai multe replici tăiose între politicienii alianţei. În plus, nominalizarea lui Rareş Bogdan pentru şefia interimară a TVR-ului a inflamat şi mai tare spiritele, dar până joi apele păreau să se liniştească în USL.

Joi seară, Crin Antonescu a fost invitat într-o emisiune la Digi 24, el comentând scenariul vehiculat că liberalii doresc să părăsească guvernarea în ideea de a creşte şansele sale pentru o victorie în alegerile prezidenţiale. "Îi asigur pe toţi oamenii care vor să ştie adevărul că nici vorbă. Noi vom părăsi ultimii acest guvern şi noi vom părăsi ultimii USL, pentru că întotdeauna când am făcut o alianţă, am respectat-o (...) Nu vom lua niciodată iniţiativa de a rupe acest guvern, nu vom încerca niciodată din punct de vedere tactic să ne derobăm de responsabilitatea guvernării. Nu punem la cale astfel de planuri", a ţinut să răspundă liderul PNL.

În primul rând, Crin Antonescu pare să uite că partidul condus de domnia sa nu se mai comportă de mult ca o parte a coaliţiei aflată la putere. Începând cu decizia politică de a vota împotriva proiectului prin care se demara activitatea de exploatare a aurului de la Roşia Montană, liberalii s-au comportat din ce în ce mai des ca un partid aflat în opoziţie. La acel moment, mai mulţi parlamentari liberali avizaseră deja, în calitate de miniştrii, propunerea executivului, greşeală pe care Crin Antonescu a încercat să o evite în disputele viitoare.

De atunci, liberalii au adoptat o atitudine duplicitară şi în ceea ce priveşte discuţia pe descentralizare, dezbaterea iniţială în legătură cu aprobarea Comisiei Călăraşi, încheierea delegării lui Lucian Papici la conducerea Secţiei 1 din cadrul DNA sau legea minelor. De fiecare dată, liderii PNL au preferat să îşi surprindă parteneri de coaliţie prin atacuri în mass-media, în contextul în care nu şi-au prezentat mai întâi nemulţumirile în interiorul USL, sau chiar au trădat înțelegeri încheiate deja.

De asemenea, dacă tragem linie, putem concluziona că liderul PNL s-a disociat întotdeauna de opiniile aliaţilor din USL în momentul în care opinia publică dădea semne cât de mici că o decizie politică a alianţei este contestabilă. Aşa cum ştim deja, marea ambiţie politică a lui Crin Antonescu rămâne atingerea funcţiei supreme în stat şi, din acest motiv, liderul liberal nu este dispus să rişte niciun vot, chiar dacă asta înseamnă că trădează în mod constant USL-ul.

După Roşia Montană, liberalii au refuzat în mod constant să ia parte la deciziile executivului ce puteau da naştere la controverse. În acest context, devine din ce în ce mai evident că PNL-ul nu mai stă în Guvern decât pentru a avea acces la putere şi, implicit, la resursele care pot fi captate în folosul partidului. Asumarea răspunderii, luarea deciziilor dificile sunt abandonate în favoarea unei retorici de opoziţie populistă care nu are nicio legătură cu motivele pentru care au votat oamenii USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 2013
LILI
PENALII ?
"De la instalarea în urmă cu cateva luni ca ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu a fost bombardată cu o mulţime de sesizări la adresa directorului general al CFR Călători, Valentin Dorobanţu,care are un salariu lunar de peste 9000 de euro.
Sesizările au venit atât din rândul ceferiştilor, dar şi de la mai multe instituţii publice, cum ar fi Consiliul Concurenţei, Camera Deputaţilor ori Senatul României.
Reclamaţiile au vizat în special managementul catastrofal practicat de Valentin Dorobanţu. Acesta este acuzat că vrea să falimenteze compania CFR Călători și că face jocurile operatorilor privaţi de transport persoane.
Până acum, însă, Ramona Mănescu nu a dispus nicio măsură concretă pentru stoparea jafului regizat de Dorobanţu"
22 dec, 2013
giugiuca
oare cine va stinge lumina?
21 dec, 2013
doru tm
D-le Marian Dumitrache somn usor FNI va vegheaza,d-voastra traiti in alta lume cum d-zeu puteti abera in halul asta,doamne ce jurnalisi poate avea Romania.Revinoti la realitate ca rade lumea de aberatiile pe care le publici .halal jurnalist,halal presa
21 dec, 2013
Teos42
Dl Adormescu datorita chiulangitei de care sufera nu este la curent cu necesitatile guvernarii ba chiar nici habar nu are de legislatia dezbatuta in Parlament. Cu toate astea isi da deja aere de SEF . Nu este calificat pentru functia de presedinte al Romaniei .
22 dec, 2013
giugiuca
draga Teos42 nu ai ajuns la concluzia ca e ceva nornal la dragii nostri alesi?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ