PSD controlează jocul

| 22 dec, 2013

Nimic din ceea ce îşi doreşte PNL nu se poate întâmpla decât dacă şi PSD îşi dă acordul. Viitorul politic al liberalilor pare a fi legat doar de existenţa USL.

Parlamentul României l-a votat vineri în funcţia de director general interimar al TVR pe Stelian Tănase. Spre deosebire de Rareş Bogdan, cea de-a două propunere a Partidului Naţional Liberal a trecut cu un vot confortabil: 405 voturi pentru şi doar două împotrivă şi asta în condiţiile în care parlamentarii PDL au boicotat şedinţa celor două camere reunite ale Parlamentului.

Cu trei zile mai devreme, numirea lui Rareş Bogdan la şefia TVR pica din lipsă de cvorum. În problema Codului Penal, jocul duplicitar practicat de liberali i-a făcut pe cei de la PSD să părăsească plenul Parlamentului. În aceste condiţii, marea majoritate a parlamentarilor prezenţi care au votat în favoarea numirii lui Rareş Bogdan (174 de voturi din 176 de buletine depuse în urnă) au votat degeaba, atâta timp cât validarea trebuia făcută de 291 de aleşi.

Întâmplările din această săptămâna ar trebui să servească drept o lecţie importantă pentru Crin Antonescu şi PNL, fiind un exemplu elocvent pentru cum va arata viaţa liberalilor în cazul în care aceştia decid să continue acţiunile ipocrite faţă de partenerii social-democraţi şi să ameninţe cu ruperea alianţei. Pentru că o rupere a USL-ului nu poate decât să facă rău PNL-ului, care, cu Antonescu în frunte, a demonstrat că nu poate strânge o majoritate în jurul său.

Votul pentru numirea lui Stelian Tănase la şefia Televiziunii Române vine încă o dată să demonstreze dependenţa totală a PNL-ului faţă de cei de la Partidul Social Democrat. Nimic din ceea ce îşi doreşte PNL nu se poate întâmpla decât dacă şi PSD îşi dă acordul. Viitorul politic al liberalilor pare a fi legat doar de existenţa USL. Perspectiva unui viitor în afara Uniunii pare a fi destul de sumbră pentru PNL, în situaţia în care partidul este din ce în ce mai izolat pe scenă politică. Graţie lui Crin Antonescu, partidul său a reuşit să între în conflict cu mai toate formaţiunile de pe scenă politică românească. Antonescu a lansat la începutul anului atacuri la adresa celor de la UDMR, a reuşit să „omoare” alianţa cu cei de la Partidul Conservator şi a reuşit să strice aproape iremediabil relaţia cu PSD, prin atacuri susţinute la adresa social-democraţilor şi la adresa premierului Victor Ponta. Spre deosebire de preşedintele PNL, premierul a încercat să iniţieze o cale de dialog chiar şi cu cei din opoziţie, Antonescu alegând mai mereu o poziţie dispreţuitoare faţă de Vasile Blaga şi PDL.

În condiţiile în care PSD pare a avea o majoritate din ce în ce mai confortabilă în Parlament fără PNL, liberalii ar trebui să se teamă şi să privească cu mai multă seriozitate semnalul de alarmă tras de social-democraţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 2013
liviu
imi pare rau pentru Antonescu,dar in cazul unui esec in guvernare,cred casi va pierde si functia se presedinte al partidului,nu mai este dorit de liberali in fruntea partidului,iar prin manifestarile lui,nu face altceva,decat sai scada popularitatea,deci numaru de voturi.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ