Un senator PSD i-a cerut lui Stelian Tănase, noul şef al TVR, să îl "elimine" pe Pufulică

| 20 dec, 2013

Senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, i-a cerut, vineri, lui Stelian Tănase, directorul general interimar al Televiziunii Române, să îl "elimine pe Pufulică", un simbol devenit cunoscut odată cu relansarea TVR 3.

Georgică Severin a vorbit, vineri, în timpul şedinţei comune a Comisiilor de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, în care Stelian Tănase a fost audiat şi validat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), despre faptul că Televiziunea Română continuă să aibă "o largă audienţă în zona rurală şi în zona pensionarilor".

"De aceea, profit să vă rog să analizaţi, să îndreptaţi şi să îl eliminaţi pe Pufulică, dar nu abandonaţi proiectul TVR care se adresează lumii rurale, o lume abandonată la noi, o lume care (...) nu este băgată în seamă de celelalte televiziuni decât sub o formă a kitsch-ului muzical. Dacă vom înţelege că televiziunea publică reprezintă un serviciu de interes public, la fel ca Poliţia, ca Jandarmeria, ca Sănătatea sau ca Educaţia, va fi mult mai uşor să ne stabilim o strategie şi o viziune pentru ceea ce înseamnă acest post naţional", i-a spus senatorul PSD Georgică Severin lui Stelian Tănase.

Întrebat de MEDIAFAX, dacă s-a referit la o persoană când i-a cerut lui Stelian Tănase să îl elimine pe Pufulică, Georgică Severin a spus: "M-am referit la simbolul şi la stilul de emisiuni".

Pufulică este în fapt "oaia Pufulica", mascota redacţiei TVR 3, care a fost prezentată telespectatorilor pe 6 decembrie, în emisiunea "Alege verde!" care a marcat relansarea TVR 3, de către realizatorul de televiziune Cristian Niţulescu. Acesta a fost şi membru în fostul Consiliu de Administraţie al TVR din partea PSD.

"Bună ziua! Faceţi cunoştinţă cu Pufulica. Ea este oaia noastră, a redacţiei şi, de fiecare dată când avem probleme sau ne enervăm, o mângâiem pe cap, ca să ne calmăm. Acum sunteţi martori la o transformare, TVR 3 se transformă, TVR 3, canal al televiziunii publice, devine verde (...)", a spus atunci Cristi Niţulescu, precizând totodată că Pufulica este "simbolul României tihnite".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ