Victor Ponta îl ţine de guler pe Crin în USL, dar Crin vrea să se smulgă

| 18 dec, 2013

Nu spune nimeni că nu pot apărea disensiuni, mai ales când vorbim de o construcţie atât de mare şi totodată dificilă cum este USL.

“Azi vrem să facem mai mult decât o mașină de luptă politică în stare să câștige alegerile, suntem nevoiți să chemăm societatea construind un proiect național și aruncând în luptă niște lideri și generând o solidaritate de care România are nevoie”. În cazul în care vă întrebaţi, vorbele îi aparţin lui Crin Antonescu, la puţin timp după ce USL-ul fusese înfiinţat.

Crin Antonescu pare astăzi să fi uitat de cuvintele pe care le rostea în urmă cu ceva timp. Problema este că astăzi USL-ul nu mai reprezintă proiectul “opoziţiei unite”, ci este alianţa politică în jurul căruia s-au raliat milioane de oameni, punându-şi toate speranţele în acest proiect. Prin acţiunile şi comportamentul său din ultima vreme, Antonescu pare că vrea cu tot dinadinsul să arunce la gunoi promisiunile făcute oamenilor, ameninţând cu ruperea USL-ului. Alergând doar după câştigul personal, preşedintele PNL pare să nu mai înţeleagă mizele politice cu adevărat importante. Obsesia pentru Cotroceni l-a făcut să lovească constant în partenerii de alianţă, în speranţa de a mai cumula capital electoral, pentru ca mai nou să ameninţe cu ruperea Uniunii. Totodată, acesta a lansat un atac fără precedent la adresa premierului, co-preşedintele USL, Victor Ponta.

Nu spune nimeni că nu pot apărea disensiuni, mai ales când vorbim de o construcţie atât de mare şi totodată dificilă cum este USL. Contează însă modul în care liderii reuşesc să aplaneze conflictele, mesajele pe care aceştia le transmit şi poate cel mai important, capacitatea acestora de a trece peste orgoliul personal în vederea continuării proiectelor începute. Or, Crin Antonescu a demonstrat în ultimul an că nu are această capacitate, dimensiunea crescută a orgoliilor sale fiind deja de notorietate. Mai mult, Antonescu a demonstrat că nici măcar nu îşi doreşte să aibă această capacitate, declaraţiile sale fiind de aşa natură încât doar să stârnească iritare şi să-l provoace pe celălalt. De altfel liberalul a arătat o lipsă totală de deschidere către dialog, dorind parcă să întreţină starea conflictuală care pluteşte în cadrul Uniunii. Întrebat dacă vede o cale de împăcare cu Victor Ponta, Antonescu a declarat impasibil că "pe mine nu mă mai interesează împăcări, nu mă mai interesează prietenii, când se ajunge la aşa ceva nu ne mai putem pune asemenea probleme”. De asemenea, Antonescu a afirmat că ruperea USL-ului după Anul Nou este iminentă, “daca genul asta de lucruri continuă”. Nu ştim la ce fel de lucruri se referă Crin Antonescu, în contextul în care doar el este cel care vorbeşte despre ruptură. De altfel premierul a precizat că o astfel de dorinţa poate exista doar din partea liberalului. “Dacă vrea să îl rupă, să îl rupă (USL - n.r.). Eu nu vreau”, a afirmat primul-ministru.

Prezent în urmă cu câteva seri într-o emisiune televizată, premierul Victor Ponta a avut o atitudine conciliantă, încercând să trimită un mesaj de solidaritate, arătând necesitatea nevoii de unitate la nivelul USL-ului. “Eu ţin foarte mult la ideea că suntem solidari” a declarat premierul. “Vreau să rămânem împreună şi să facem ce le-am promis oamenilor”, a continuat acesta.

Mesajul de unitate nu pare să fi ajuns şi la Crin Antonescu, sau poate că a fost primit cu indiferenţă şi dispreţ. Antonescu a fost întrebat ulterior dacă urmează a avea o întâlnire de clarificare cu premierul Victor Ponta. Răspunsul primit de jurnalişti a venit imediat : “înţeleg că nu ne mai suportaţi despărţiti. Obişnuiţi-vă!”, a fost replica acidă a lui Antonescu.

Răspunsul oferit de Antonescu jurnaliştilor este mostra perfectă a lipsei de responsabilitate politică pe care acesta o practică. Vizând doar propriul interes, Antonescu se joacă cu declaraţiile, nesesizând implicaţiile pe care le pot avea. Mai grav este faptul că Antonescu nu realizează faptul că aceste declaraţii pot avea în final răsfrângeri asupra celor care au votat masiv USL în 9 decembrie anul trecut. Trist este că despre acei oameni, Crin Antonescu pare să fi uitat complet.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ