Sfânta şi neruşinata ipocrizie

| 03 dec, 2013

După ce el a inventat o suprataxă ascunsă în preţul benzinei, pentru a justifica apariţia pe toate câmpiile patriei a panourilor autopublicitare cu Aici sunt banii dumneavoastră, să vină acum şi să blocheze toată ţara, refuzând bugetul şi memorandumul cu FMI, e o dovadă nu doar de tupeu grosolan, ci şi de derută în faţa declanşării scandalului pământului de la Nana. Ca să poată scăpa iar într-o perdea de fum, este dispus să dea foc la ţară.

În decembrie 2008, la instalarea guvernului Boc, un litru de benzină costa aproximativ 2,85 lei. Doi ani mai târziu, în mai 2010, el ajungea la 4,46 lei. Totul din jocul accizelor, ajutat de fluctuaţia preţului barilului de petrol şi de creşterea impresionantă a profitului companiilor de profil. Şi, desigur, în plină epocă economico-prezidenţială Băsescu.

Nu l-am văzut atunci pe locatarul de la Cotroceni ieşind la televizor, impacientat de soarta românilor. Probabil era mult mai preocupat de cum să le-o îmbunătăţească, tăind otova salarii şi pensii şi mărind TVA-ul. Acum, dacă nu mai are grija asta, are timp să se ocupe de calcule sofisticate, din care reiese că o majorare a preţului carburanţilor cu 40 de bani va aduce după sine apocalipsa. Nu e foarte clar cum a ajuns el de la 7 la 12 eurocenţi, dar nu contează, fanii lui preiau nemestecat orice emite tătucul.

Obiectiv privind, nu această supra-acciză va fi vinovată pentru scumpirile care vor urma. Şi vor urma, cu siguranţă. De vină va fi, însă, rapacitatea comercianţilor români, care vor folosi măsura guvernului ca pretext să adauge multe procente la preţuri. De vină vor fi companiile petroliere care vor ţine cu dinţii de profitul lor imens şi vor mări şi mai mult preţul combustibililor la pompă, pe motiv că şi dusul lor acolo costă mai mult. Lor mi-aş fi dorit să li se adreseze preşedintele. Dar el e mai îngrijorat de cât o să-l coste pe el motorina pentru arat moşia familiei.

Sigur, noua acciză nu e de natură să impulsioneze consumul şi creşterea economică. Folosiţi cum trebuie (şi conform justificării), banii aceştia pot contribui la atragerea de fonduri europene pentru construcţia de autostrăzi. Furaţi sau deturnaţi, în buna tradiţie mioritică, vor ajunge în campanii electorale şi buzunarele unor şmecheri. Aici e de lucru, aici cel care are în mână justiţia de la noi ar putea face ceva. Dar nu, el iese la televizor şi dă din gură, în timp ce bagă beţe în toate roţile care nu apaţin şaretei lui.

După ce el a inventat o suprataxă ascunsă în preţul benzinei, pentru a justifica apariţia pe toate câmpiile patriei a panourilor autopublicitare cu Aici sunt banii dumneavoastră, să vină acum şi să blocheze toată ţara, refuzând bugetul şi memorandumul cu FMI, e o dovadă nu doar de tupeu grosolan, ci şi de derută în faţa declanşării scandalului pământului de la Nana. Ca de obicei, ca să poată scăpa iar într-o perdea de fum, este dispus să dea foc la ţară.

Să ne înţelegem. N-aş vrea să se majoreze preţul carburanţilor. N-aş vrea să se pună taxe şi impozite noi. De fapt, aş vrea să nu existe taxe deloc. Aş vrea să stau acasă sau să mă plimb prin lume şi să fiu plătit pentru că sunt frumos şi inteligent (mă rog, să nu exagerez, doar inteligent). Aş vrea să nu fi existat epoca băsescu în istoria ţării iar românii (de la vlădică până la opincă) să nu fure! Şi aş vrea să existe Moş Crăciun, ca să le tragă o mamă de bătaie tuturor ipocriţilor neruşinaţi!

www.RaduHerjeu.ro

Tag-uri: FMI, traian basescu, TVA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mar, 2014
cantautor
se pare ca ti-ai dat demisia de la RTV?
mult succes mai departe la Antena 3 sau TVR
prietenii stiu de ce...
03 dec, 2013
babouin
inteligent??????? de unde si pana unde?
03 dec, 2013
cantautor
la ordinul pe zi pe unitate a raspuns repede si D.Herjeu...
vorbeste despre ipocrizie..
a altora,cu litere mici..
el este inteligent,cu litere mari..
stie cum se face banul..
este in liga mare..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ