Băsescu: Ponta nu a înţeles ce am discutat. Am discutat de acciza si efectele ei, nu despre buget

| 03 dec, 2013

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că a urmărit declarația premierului de după întâlnirea de la Cotroceni, precizând că Victor Ponta nu a înțeles, de fapt, că la întâlnirea cu șeful statului nu s-a discutat despre buget, ci despre acciza la carburant.

"Am fost de acord cu această întâlnire cu speranța că putem discuta despre creșterea accizei la carburant, pe care eu o consider dăunătoare", a spus Băsescu.

El a amintit că prin acciza mărită la carburant vor fi afectați puternic cei cu veniturile cele mai mici și IMM.

"Părerea mea este că, urmărind declarația premierului, premierul nu a înțeles ce am discutat, el a înțeles că am vorbit despre buget", a spus Băsescu.

Președintele a menționat că el a vorbit, la întâlnire, despre acciza la carburant.

"Eu nu contest dreptul Guvernului de a face Bugetul, dreptul Parlamentului de a-l aproba", a spus Băsescu.

Președintele a mai spus că nici cei din majoritate nu trebuie să pună sub semnul întrebării dreptul său de a retrimite o lege la Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu a comunicat Guvernului că va respinge Legea proiectului de buget şi va sesiza Curtea Constituţională, iar rugămintea Guvernului a fost ca procedura să fie derulată într-un termen rezonabil, dar preşedintele nu a spus "nici da, nici nu", a declarat premierul Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de inflexibilă, iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

"Președintele Băsescu va respinge legea, va sesiza CC, rugămintea mea a fost să le facă într-un termen rezonabil, să avem bugetul la 1 ianuarie, nu mi-a garantat nici că da, nici că nu", a spus premierul, pe holul Parlamentului.

Ponta a fost întrebat care a fost poziţia preşedintelui în privinţa memorandumului cu FMI şi CE.

"A spus că nu-l semnează (...) vestea bună pe care mi-a dat-o ministrul Voinea este că a discutat la Comisia Europeană şi dacă avem bugetul votat în condiţiile pe care le-am discutat cu CE, atunci vom primi în continuare acel pop-up de 10%, deci nu vom pierde 30 şi ceva de milioane de euro pe lună. Cu atât mai mult trebuie să votăm cât mai repede bugetul, ca să existe acest pericol nici măcar pentru luna ianuarie. Deci, dacă avem bugetul votat, aşa cum l-am negociat cu reprezentantul CE, nu contează că nu e semnat memorandumul cu FMI", a declarat Ponta.

Potrivit acestuia, "președintele vrea să șicaneze foarte mult". "Poziția președintelui a fost extrem de inflexibilă", a spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ