Parlament: Cele 52 de articole ale bugetului, adoptate într-o oră. Urmează dezbaterea pe anexe

| 03 dec, 2013

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, marţi, în mai puţin de o oră, toate cele 52 de articolele ale proiectului de buget pe 2014, neacceptând niciun nou amendament, parlamentarii urmând să ia în discuţie anexele bugetului.

Parlamentarii au adoptat, până la ora 19.00, aproximativ jumătate din anexele la Buget.

Deputaţii şi senatorii au adoptat, marţi, până la ora 19.00, aproximativ jumătate din anexele proiectului bugetului de stat pe anul 2014, parlamentarii PDL susţinând fără succes cele câteva sute de amenadamente respinse de Comisiile de buget.

"Intraţi în cartea recordurilor cu cel mai rapid buget adoptat", i-a spus liderul deputaţilor PDL Mircea Toader preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, care conduce şedinţa.

Un alt democrat-liberal, Cezar Preda, s-a arătat nemulţumit de faptul că miniştrii care aşteptau să fie dezbătute anexele ministerelor lor discutau între ei. "Domnul Nicolăescu a vorbit tot timpul cu domnul Dragnea. Miniştrii parcă ar trebui măcar să mimeze că sunt interesaţi de bugetul ăsta", a spus, de la tribuna Parlamentului, Cezar Preda.

Dezbaterea anexelor de la bugetul de stat a început la ora 15.00, iar după patru ore plenul reuşise să voteze aproape jumătate din ele. Anexa Ministerului Dezvoltării Regionale încă nu a fost adoptată deoarece opoziţia avea aproape 1.000 de amendamente respinse care erau susţinute de iniţiatori.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a fost singurul care a susţinut mai multe amendamente, dar acestea au fost respinse prin vot de parlamentari.

Deputatul PDL Andreea Paul i-a solicitat, în timpul dezbaterilor, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care conduce şedinţa de plen, să numere corect voturile asupra articolelor bugetului, reclamând că în sală sunt prezenţi doar 100 de parlamentari ai puterii. "Nu aveţi această atribuţie, Nu mă confundaţi cu o colegă de a dumneavoastră. Dumneavoastră aţi numărat cum aţi numărat şi la guvernare", i-a replicat Zgonea.

Deputaţii şi senatorii au aprobat doar propunerile făcute de comisiile de buget, finanţe.

Unul dintre articolele introduse de comisii prevede că în bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune la capitolul Cultură este cuprinsă şi suma de 1.200 mii lei pentru finanţarea activităţii postului "Radio Chişinău", precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale acestui post de radio.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ