Statul garantează în proporţie de 50% creditele pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

| 14 ian, 2014

Statul va garanta, prin FNGCIMM, în proporţie de 50% linii de credit acordate întreprinderilor mici şi mijlocii pentru capital de lucru.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice, linia de credit pentru capital de lucru este garantată de către stat în procent de maximum 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, conform Agerpres.

Valoarea maximă a unui credit garantat este de 5.000.000 lei/IMM pe o perioadă de maximum 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum 12 luni, în vederea rambursării liniei de credit.

"Prin acest program se urmăreşte crearea unei flexibilităţi mai mari prin scurtarea timpului necesar acordării finanţărilor garantate de stat şi implicit crearea unui acces mai rapid IMM-urilor la capital de lucru. De asemenea, programul ţinteşte IMM-urile care au o activitate economică sustenabilă şi a căror activitate are de asemenea un efect multiplicator mai mare în economia reală. Totodată, acest program are în vedere limitarea costurilor finanţării prin stabilirea unei marje maxime de 3,5% pe an percepută de către instituţiile de credit peste rata dobânzii de referinţă, care include şi nivelul total al comisioanelor percepute de către finanţator", se menţionează în comunicatul MFP.

Ministerul Finanţelor Publice şi FNGCIMM au semnat, marţi, convenţia privind implementarea Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii prin care FNGCIMM este mandatat să garanteze în numele şi în contul statului, creditele acordate de către instituţiile de credit IMM-urilor eligibile în cadrul Programului în temeiul art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/ 2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, şi al art. 21 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/ 2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.936/ 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ