Străinii laudă economia româneasc, conaţionalii de rea-credință o critică

| 16 ian, 2014

Pe blogul publicaţiei economice Financial Times a apărut un articol scris de şeful departamentului de cercetare a pieţelor emergente al Standard Bank, care laudă politicile economice aplicate de România în ultimii ani.

Economia românească este, încă o dată, lăudată de prestigiosul Financial Times. Pe blogul publicaţiei economice, una din cele mai respectate din domeniu, a apărut un articol scris de Timothy Ash, şeful departamentului de cercetare a pieţelor emergente al Standard Bank, care laudă politicile economice aplicate în ultimii ani. O parte din laude îl ţintesc pe actualul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, despre care Ash afirmă că a dat „o lovitură de maestru” printr-o emisiune de eurobonduri pe 30 de ani, care plasează România printre „băieţii mari din regiune”, cum sunt Polonia, Turcia şi Rusia.

În timp ce pe ecranele televiziunilor autohtone sau în presa scrisă vedem tot felul de ştiri menite a ne alarma, despre cum vor creşte preţurile, despre cum ne îndreptăm spre dezastru economic, iar reprezentanţii opoziţiei transmit aceleaşi mesaje, iată că experţii internaţionali au o altă opinie, total opusă. Timothy Ash apreciază că finanţele româneşti sunt bune, stârnind chiar invidia Uniunii Europene, inclusiv a Marii Britanii, iar reformele structurale ar trebui să aducă acum o creştere economică solidă. Aşadar, nimic despre colapsul economic ce va să vie şi pe care îl anunţă pedeliştii seară de seară din toate platourile în care ajung. Mai mult, decât atât, Ash afirmă că statele europene sunt invidioase pe performanţele economice ale României, în timp ce noi românii ne-am obişnuit să ne văicărim şi nu mai suntem capabili să recunoaştem direcţia bună, nici măcar atunci când o urmăm.

Poate ar trebui să fim mai optimişti şi mai încrezători în forţele noastre, avem suficiente motive să o facem. Cel puţin străinii o fac…
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 ian, 2014
Ady
Romania este apreciata pt aceasta emisiune de eurobonduri deoarece doar statele dezvoltate cu finante puternice se impumuta la dobanzi mici si pe o durata atat de mare si increderea in economiile lor este maxima asadar Romania este cu atat mai apreciata pt ca a reusit acest lucru , un imprumut la o dobanda atat de mica arata ca economia romaneasca a incheiat tranzitia si este pregatita pt pasul final reprezentat de urcarea pe treapta superioara a economiilor dezvoltate. In ziua de azi toate tarile se imprumuta asta nu e o problema , necazul apare atunci cand nu mai poti plati , pt moment lucrurile arata bine pt tara noastra dar ne vom putea numi o tara dezvoltata cand vom avea salariu brut de 1000 euro si nu 500 euro ( ca acum) si indicele de dezvoltare umana(HDI) va fi peste 0,800 si nu 0,786 ( ca acum) , oricum in cativa ani Romania va deveni o tara dezvoltata si atunci vom putea tine fruntea sus in Europa si in lume.
16 ian, 2014
cantautor
deci Romania s-a mai imprumutat cu 1 miliard in valuta...
va plati cetateanul roman....
"realizare" mare ca are dobanda mica...!!!!!
daca nu avea nevoie sa se imprumute era un succes!
mai ,dar tare fomisti sunteti!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ