Incredibil. Care este motivul care a dus la apariţia "şobolanilor-mutant"

| 04 apr, 2014

Mai multe tari din lume, printre care SUA, Africa de Sud, dar si Marea Britanie, au raportat in ultimii ani o crestere a numarului sobolanilor-mutant, care ajung sa atinga dimensiuni anormale.

Potrivit lui David si Adrian, doi britanici care s-au specializat in distrugerea acestor specimene de sobolani, se pare ca numarul lor este in crestere de la an la an. De exemplu, in 2013 au primit 5.100 de apeluri telefonice care atentionau asupra unor astfel de vietati, cu cateva sute mai mult decat in anul anterior.

Mai mult, odata cu trecerea anilor, animalele par sa creasca din ce in ce mai mult: "Media de lungime a acestor sobolani uriasi este cam de 50 de centimetri", declara Adrian. Insa unele specimene pot ajunge, in cazuri extreme, chiar aproape de un metru.

Observatia este sustinuta si de oamenii de stiinta, care spun ca oricum, de-a lungul istoriei, sobolanii au crescut gradual de la un secol la altul: "Tendinta a fost observata mai ales in locurile retrase sau pe insule, unde sobolanii nu au avut pradatori naturali si s-au putut dezvolta in voie", declara Robin Allaby, profesor in evolutie genetica la Universitatea Warwick.

Mai mult, se pare ca vina principala pentru aceasta dezvoltare uriasa si rapida a sobolanilor o poarta oamenii. Si asta din cauza mancarii plina de calorii si grasimi pe care o aruncam la gunoi: "Sobolanii mananca orice, mai ales din gunoaie. Iar resturile alimentare pe care oamenii le arunca contin din ce in ce mai multe calorii", declara specialistii.

Este vorba in special de grasimi, resturi alimentare pline de proteine si, mai ales, fast-food, scrie yahoo.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ