ING: Influenţa factorilor locali este pozitivă pentru leu

| 14 iun, 2013

Moneda naţională beneficiază de spaţiu pentru continuarea aprecierii, iar influenţa factorilor locali este de asemenea pozitivă pentru leu, se arată într-un raport al ING Bank România.

"Leul a avansat pentru a treia şedinţă consecutivă ieri, cumulând o întărire de 1% faţă de nivelurile atinse în urma deprecierii recente. Această mişcare a avut loc pe fondul încă unui episod de scădere a randamentelor în titlurile de stat în lei, de circa 5 pb ieri. În vreme ce evoluţii similare sunt vizibile în regiune, corecţia din această săptămână a activelor denominate în lei a fost mai redusă decât cea înregistrată în activele denominate în monedele regionale, în pofida unor pierderi mai mici ale acestora din urmă în ultimele săptămâni.

Credem că aceste evenimente oferă spaţiu pentru continuarea aprecierii leului, în vreme ce totodată influenţa factorilor locali este de asemenea pozitivă pentru leu. Condiţiile de lichiditate rămân favorabile pentru o revenire a apetitului pentru titluri de stat în lei, pentru care borne importante sunt reprezentate de licitaţiile de săptămâna viitoare", se spune în raportul băncii.

Moneda naţională se tranzacţiona pe piaţa interbancară la ora 11.00 în jurul valorii de 4,4543 lei pentru un euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ