Înghesuială la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila"

| 25 iul, 08:32

Profesia de medic rămâne una din cele mai râvnite! O demonstrează numărul mare de tineri care s-au înscris Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București. Peste trei mii de candidați luptă pentru cele o mie de locuri scoase la concurs. Înscrierile s-au încheiat, iar azi are loc examenul de admitere.

Sunt peste trei mii de candidati care se bat pentru cele o mie de locuri finanțate de la bugetul de stat. Cei mai mulți candidați își doresc să intre la medicina generală. Acolo s -au inscris peste 2 mii de candidați, pentru cele 650 de locuri de la buget.

Cea mai mare concurenta la Carol Davila a fost in anul 2013, cand erau si 5 candidati pe un loc.

Chiar dacă anul acesta sunt mai puțini, totusi medicina ramâne optiunea multor tineri. Pentru ca, odata ce ies de pe bancile facultății, au o meserie bine plătită si găsesc locuri unde să se angajeze.

Indiferent câţi doctori pregătesc facultăţile din România, în spitale nevoia de personal medical e acută. Lipsesc 11.000 de medici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ