INS: salariu mediu net a crescut uşor, până la valoarea de 1.615 lei

| 05 dec, 2013

Câştigul salarial mediu net a fost în octombrie de 1.615 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 6 lei (0,4%), cele mai mari valori fiind înregistrate în intermedieri financiare, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică.

Institutul Naţional de Statistică anunţă că în luna octombrie salariul mediu net a fost 1.615 lei, în creştere cu 6 lei faţă de luna anterioară. Cele mai mare salariu mediu net se regăseşte în domeniul intermedierilor financiare -  3.829 lei, iar în hoteluri şi restaurante sunt cele mai reduse -  900 lei, conform Mediafax.

Evoluţia la nivel naţional a fost influenţată printre altele de acordarea de prime, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă) şi disponibilizarea unor salariaţi cu câştiguri reduse.

Cea mai mare creştere a câştigului salarial mediu net s-a înregistrat în activităţi extractive (de 13,2%), iar cele mai accentuate scăderi în extracţia petrolului şi gazelor naturale şi în fabricarea produselor de cocserie şi a celor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (cu 26,1%, respectiv 17,7%).

"În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna septembrie în învăţământ (4,0%) ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice. De asemenea, în administraţia publică şi sănătate şi asistenţă socială câştigul salarial mediu net a crescut uşor în luna octombrie faţă de luna septembrie 2013, cu 0,2%, respectiv 0,6%", arată INS, într-un comunicat.

Comparativ cu octombrie 2012, câştigul salarial mediu nominal net a urcat cu 4,1%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ