Înscrierile în Programul "Rabla" încep astăzi

| 10 iun, 2013

Înscrierea cetăţenilor, firmelor şi instituţiilor în Programul "Rabla" începe astăzi, un sfert din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice fiind distribuite colectorilor validaţi într-o primă etapă, astfel că la mai multe puncte de colectare se regăsesc în prezent şi sub 10 tichete.

Pentru Programul "Rabla" 2013 au fost alocate 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, valoarea acestora crescând de la 3.800 de lei, cât a fost în anii precedenţi. Pe de altă parte, numărul tichetelor a scăzut la 20.000 (dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice şi 3.000 pentru firme şi instituţii publice), faţă de 45.000 în 2012, 120.000 în 2011 şi 190.000 în 2010.

Persoanele fizice care doresc să beneficieze de valoarea voucher-ului obţinut la casarea autovehiculului mai vechi de 10 ani se pot înscrie de luni la unul din colectorii validaţi în program, a căror listă se regăseşte pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în timp ce firmele şi instituţiile publice interesate se înscriu, tot de luni, direct la AFM, instituţia care gestionează Programul "Rabla".

Distribuirea tichetelor la colectorii validaţi a fost gândită, spre deosebire de anii precedenţi, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor.

În prima etapă, au fost distribuite 25 la sută din cele 17.000 de tichete, respectându-se acest principiu. Astfel, cele mai multe tichete - 549 - au fost distribuite în Bucureşti, iar cele mai puţine - 36 - în judeţul Călăraşi. Judeţele fruntaşe la repartizare sunt Cluj şi Teleorman, unde au fost distribuite câte 180 de tichete.

Pe de altă parte, distribuirea voucherelor s-a făcut în mod egal între punctele de lucru aparţinând colectorilor validaţi din judeţul respectiv, fiind interzise atât transferul şi schimbul de tichete distribuite de către AFM între colectorii validaţi, cât şi transferul şi schimbul de tichete între punctele de lucru aparţinând aceluiaşi colector validat, fără acordul prealabil al AFM.

Astfel, la un punct de lucru din Capitală se regăsesc 61 de tichete, în timp ce la unul din Vâlcea se regăsesc cinci. Cele mai multe tichete - 74 - au fost distribuite la un punct de colectare din Olt, acesta fiind însă singurul din judeţ. 
Distribuirea tichetelor pe puncte de lucru în fiecare judeţ este disponibilă pe site-ul AFM. De aemenea, şi colectorii din Cluj şi Suceava s-au plâns că nu vor acoperi solicitările.

AFM aminteşte că, în situaţia în care colectorii epuizează stocul de tichete primit iniţial, pot depune o cerere de suplimentare la instituţie, putând obţine cel mult 200 de tichete la fiecare cerere. Distribuirea tichetelor solicitate se face din stocul disponibil la nivel naţional pentru persoanele fizice, până la epuizarea acestuia.

Tichetele distribuite colectorilor şi neeliberate în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la data distribuirii se restituie la AFM pentru redistribuire, mai spun reprezentanţii instituţiei, atrăgând atenţia asupra faptului că, în cazul nerestituirii, AFM anulează tichetele şi exclude din program colectorul.

Totodată, AFM precizează că toţi colectorii acceptaţi în program îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, respectiv din Certificatul constatator emis de ORC rezultă că au ca obiect de activitate colectarea/ tratatrea VSU şi deţin autorizaţiile necesare în acest sens, acest lucru putând fi verificat pe site-ul ANPM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ