Înscrierile la grădiniţă încep pe 3 iunie

| 24 mai, 2013

Un număr de 32.000 de locuri vor fi puse la dispoziţia copiilor cu vârste între 3 - 6 ani în grădiniţele din Capitală pentru anul şcolar 2013 - 2014.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat că solicitările pentru locuri în grădiniţe sunt cu aproximativ 8.000 - 9.000 mai multe decât locurile alocate, ajungând la 40.000.

"Există o cerere suplimentară de locuri în grădiniţe de 8.000 - 9.000, dar asta nu înseamnă că aceşti copii vor rămâne pe afară. Vom identifica soluţii pentru a cuprinde cât mai mulţi copii şi în interesul educaţional al acestora", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Reînscrierea copiilor în grădiniţe pentru anul şcolar viitor se face între 16 şi 31 mai. Locurile rămase libere vor fi afişate în ultima zi a acestei luni.

Înscrierea copiilor care merg pentru prima oară la grădiniţă în anul şcolar viitor se face între 3 şi 21 iunie, iar pe 25 iunie vor fi afişate locurile rămase libere după această perioadă.

Nota semnată de şeful IŞMB, Constantin Trăistaru, precizează că înscrierea se face de luni până vineri, între orele 8,00 - 18,00.

Criteriile de departajare pe care grădiniţele le aplică atunci când sunt mai mulţi copii pe un loc sunt: apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate sau soră a copilului înmatriculată în unitatea de învăţământ, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, întreţinător unic de familia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ