INSP: 80% dintre infectările noi cu Covid-19 sunt la persoane nevaccinate

| 08 sep, 20:38

Peste 80% din infectările noi cu Covid-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică. Potrivit INSP, 37,1% din totalul cazurilor din ultima săptămână s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Satu Mare şi Suceava.

 

La nivel național a fost a doua zi consecutiv cu peste 2.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 confirmate. În spitale, crește numărul de pacienți, se apropie de 4.000, iar la terapie intensivă ne apropiem de 500 de cazuri grave. Numărul copiilor internați crește - opt minori sunt în stare critică.
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează miercuri că, în săptămâna 30 august - 5 septembrie, 37,1% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Satu Mare şi Suceava. Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, postat pe pagina de internet a INSP, 80,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.
Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, în București sunt tot mai multe cazuri de infectare cu SARS-COV2. Asta deși Capitala are o rată bună de vaccinare, de peste 50%. În ultimele 24 de ore, au fost diagnosticate 338 de cazuri noi, iar nivelul incidenței a ajuns la 1,21 la mie. Așa că autoritățile au decis să impună obligația de a purta masca de protecție și afară, în preajma școlilor și grădinițelor.
De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 35,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Călăraşi, Timiş, Constanţa şi Iaşi. De asemenea, 92,8% din totalul deceselor înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă, precizează INSP.
86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57,4% din decese au fost la bărbaţi.
Conform INSP, 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ