Inspecţia Judiciară: Băsescu, Udrea, Tăriceanu şi Savu - declaraţii ce aduc atingere independenţei sistemului judiciar

| 14 noi, 15:03

Inspecţia Judiciară a apreciat luni că declaraţii ale fostului preşedinte Traian Băsescu, ale deputatului Elena Udrea, ale preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi ale senatorului Daniel Savu, lansate în spaţiul public, sunt de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar.

"Declaraţiile făcute de Traian Băsescu, fost preşedinte al României, şi de către Elena Udrea, deputat în Parlamentul României, în cazul mai multor apariţii televizate, sunt de natură să producă un impact negativ asupra sistemului judiciar, au adus atingere independenţei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi independenţei sistemului judiciar în ansamblul său", se arată în raportul Inspecţiei Judiciare. 

* De asemenea, Inspecţia Judiciară consideră că afirmaţiile asumate instituţional de către preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, un document intitulat - "Apel către parlamentari", precum şi în dezbaterea mediatică subsecventă acestuia "au adus atingere independenţei justiţiei în ansamblul său". 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut apel, în octombrie, la parlamentarii din ambele Camere "să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA". 

* Totodată, inspectorii judiciari au apreciat că afirmaţiile emise în spaţiul public de către senatorul Daniel Savu "sunt de natură a aduce atingere independenţei, prestigiului şi credibilităţii justiţiei". 

Senatorul prahovean Daniel Savu a postat recent pe blogul său o serie de date cu privire la Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Ponta-Ghiţă-Blair. 

Astfel, Savu arată, printre altele, în postarea sa, că Negulescu ar folosi, ca metode de lucru, "şantajul asumat şi relaţii imorale cu martorii sau denunţătorii din dosare", exemplificând aceasta prin intermediul unei înregistrări audio.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ