Instanţa a decis: Exploatarea gazelor de şist, legală într-o comună din Vaslui

| 07 oct, 2014

Prefectura Vaslui a castigat procesul cu unul dintre cele trei consilii locale din judet, pe tema interzicerii explorarii si exploatarii gazelor de sist.

Astfel, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au admis recursul Prefecturii, dupa ce, la instanta de fond, Consiliul Local Pogana avusese castig de cauza.

"In fond, admite cererea de anulare a prevederilor articolului 1 din Hotararea nr. 10 din 28 februarie 2013, in partea care interzice explorarea-dezvoltarea-exploatarea gazelor de sist, prin metode neconventionale, in masura in care aceasta interdictie s-ar aplica terenurilor ce nu fac parte din patrimoniul comunei Pogana, judetul Vaslui", se arata in motivarea, pe scurt, publicata de Curtea de Apel Iasi.

Consiliul Local Pogana interzisese explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei, decizie atacata in instanta de Prefectura Vaslui. In prima instanta, Tribunalul Vaslui a considerat legala hotararea luata de consilierii din Pogana. La recurs, insa, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au casat decizia initiala si au dat castig de cauza Prefecturii Iasi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
bill
gaze de sist
ar trebui ca judecatorii sa fie :"stramutati" macar un an in Pogana ;asta ca sa vada "beneficiile" pentru sanatate ale exploatarii gazelor.
Canada ,America si state europene interzic exploatarea ; noi mai cu mot si "spaga grasa" legalizam distrugerea arialelor implicit sanatatea oamenilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ