Instanţa Supremă a decis eliberarea din arest a lui Sile Cămătaru

| 12 noi, 2013

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis eliberarea din arest a lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, într-un dosar în care acesta este trimis în judecată alături de fratele său, Ion Balint, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni cu violenţă.

De asemenea, instanţa supremă a hotărât eliberarea din arest a altui interlop, Marian Sârbu, zis 'Box', cei doi având interdicţia de a părăsi Capitala.

Sile Cămătaru a părăsit deja Penitenciarul Rahova.

În schimb, Ion Balint rămâne în penitenciar, el fiind arestat împreună cu şapte membri ai clanurilor 'Sportivii' şi 'Cămătarii'.

În luna iulie 2013, fraţii Ion Balint, zis 'Nuţu Cămătaru', şi Vasile Balint, zis 'Sile Cămătaru', precum şi liderul clanului 'Sportivilor', Radu Cristian Roşca, zis 'Roşca', au fost trimişi în judecată, alături de alţi 51 de interlopi, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă, în urma unei acţiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Grupările 'Cămătarii' şi 'Sportivii' erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, în perioada 2008 - 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în materia acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ