Intelectualii PMP pe făraș. Teodor Baconschi, prima victimă a Elenei Udrea

| 28 iun, 2014

Demisia lui Teodor Baconschi din PMP, promovată intens de acesta pe Facebook, ca o medalie de merit și curaj pentru persoana care a înfruntat-o direct pe Elena Udrea, reprezintă punctul de la care întreaga construcție (artificială) a partidului lui Traian Băsescu începe să se năruie.

După ce Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al partidului Mişcarea Populară, Teodor Baconschi a fost una dintre vocile nemulţumite din PMP. Reacția doamnei Udrea a fost o declarație absolut șocantă, potrivit căreia “PMP nu este partidul celor cu doctorate la Sorbona”. Evident, de la acest moment la demisia lui Baconschi din organizație mai era un singur pas.

Teodor Baconschi afirma recent că preşedintele Traian Băsescu şi-a ales urmaşul, în persoana Elenei Udrea, el menţionând că la Congresul formaţiunii intelectualii din partid au fost "evacuaţi şi marginalizaţi", ca la PDL, şi că pe termen scurt va sta în banca sa şi va observa.

Este interesant cât de multe se schimbă în patru ani, dacă ne gândim că în 2010, când era coleg de partid cu fostul ministru al Turismului, Baconschi afirma cu zâmbetul pe buze că este dificil să nu cazi pradă farmecului irezistibil al Elenei Udrea.

O reacție demnă de luat în calcul la demisia lui Baconschi aparține lui Adrian Papahagi (și el un fost demisionar, retras din politică). Acesta crede că demisia lui Teodor Baconschi din PMP reprezintă o înfrângere majoră pentru Elena Udrea, care ar fi preferat să se înconjoare cu “sicofanți fără anvergură” și a marginalizat complet vocile critice din partid.

În plus, Papahagi se așteaptă ca „3-4” persoane să mai reziste o vreme în partid, probabil făcând referire la oamenii care depind de sursele de finanțare ale Elenei Udrea.

O altă dovadă a faptului că Udrea își pierde rapid influența în PMP este reprezentată de criticile venite din partea lui Adrian Rădulescu, lider PMP Dâmboviţa şi fost consilier prezidenţial, care este deranjat că de la partid i se trimit mesaje (care seamănă mai mult cu ordine) pe care trebuie să le repete în public. De exemplu, Rădulescu consideră drept "o porcărie" faptul că i se spune să critice reducerea CAS, explicând că de fapt aceasta este o măsură bună.

Desigur, să nu uităm nici de demisia „din motive personale” a lui Marian Preda din funcția de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară. Acesta a mulțumit tuturor oamenilor lui Băsescu pentru sprijinul acordat, pentru contribuţia comună la acest proiect şi i-a zis adio Elenei Udrea, întârcându-se la activitatea din mediul universitar.

Credibilitatea Elenei Udrea este oricum aproape de un minim național, iar dezvăluirile făcute recent de presă privind implicarea familiei acesteia în cazul Băsescu-Bercea nu ajută deloc.

Se pare că Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a primit de la Sandu Anghel o sumă mare de bani pentru a se retrage dintr-o licitaţie publică în care faceau oferte Primăriei Slatina pentru lucrări de reabilitare şi consolidare a clădirilor din centura veche a oraşului.

Informațiile apar într-un carnețel de evidență  - „Carnețelul mitei” - descoperit în timpul unei percheziţii efectuate la domiciliul lui Bercea Mondial, în cadrul cercetărilor efectuate în dosarul în care Sandu Anghel era acuzat de tentativă de omor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ