Interlopii Bogdan şi Răzvan Mararu vor sta în arest la domiciliu

| 03 feb, 21:10

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, condamnaţi în primă instanţă la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare, pentru că l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să îl asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamţ, Ioan Dumitru Mironescu, vor fi plasaţi în arest la domiciliu, potrivit Agerpres.

Decizia este definitivă şi a fost luată miercuri de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. 

Fraţii Mararu se aflau în arest preventiv din 13 februarie 2013, iar în aprilie 2015 au fost condamnaţi la ani grei de închisoare pentru organizarea atentatului din cartierul Vitan. Procesul se află în faza de apel la CAB. 

Cei doi sunt acuzaţi de procurori că, în toamna anului 2012, l-au instigat şi i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu. 

Astfel, pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul. 

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism şi, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcţia tânărului. 

Procurorii susţin că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare, după ce acesta din urmă a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinţei acestuia din Piatra Neamţ. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenţiei anchetatorilor. 

Fraţii Mararu i-au dat lui Vitalie Proca bani şi un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu şi, prin intermediari, au ţinut permanent contactul cu Vitalie, anterior şi ulterior comiterii faptei. 

Ulterior, Vitalie Proca a fost prins în Rusia şi adus în România, fiind condamnat recent de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi jumătate închisoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ