Palatul unui interlop din Maramureş, cuprins de un incendiu puternic

| 04 aug, 08:13

Casa a fost mistuita de flacari sub ochii proprietarilor, chiar daca pompierii s-au luptat cateva ore cu valvataia.

 

Se pare ca, in momentul in care a izbucnit focul, nu era nimeni inauntru, asa ca nu au existat victime. Oamenii nu aveau asigurare si nici autorizatie de constructie. Casa controversatului Sorin Pop, zis Soricelu', de pe Valea Usturoiului din Baia Mare, ridicata fara autorizatie de constructie, in urma cu mai bine de 20 ani, a fost cuprinsa de un incendiu puternic inainte de lasarea intunericului.

Proprietarii erau in acel moment la un adapost de animale, aflat la cateva sute de metri distanta de casa, pe un deal. De acolo au vazut fumul negru si flacarile mari care le inghiteau vila impunatoare si s-au grabit sa mai salveze cate ceva.

Ajunsi la fata locului, pompierii au scos din casa mai multe butelii cu gaz inainte ca acoperisul sa se prabuseasca.

Militarii au intervenit cu cinci autospeciale cu apa si spuma. Dar pentru ca in zona presiunea apei este scazuta, masinile au facut mai multe drumuri pentru a fi alimentate.

Maior Adrian Zah, ISU Maramures: "Incendiul era generalizat la intreaga locuinta, se manifesta cu violenta fara posibilitati de propagare la vecinatati. Dupa aproximativ 30 de minute am reusit sa localizam incendiul. Incendiul se manifesta pe o suprafata de circa 500 de metri patrati."

incendiu

 

Proprietarul, cunoscut ca Soricelu', a avut probleme cu legea si a stat cativa ani dupa gratii. El avea afaceri cu alcool, dar si mai multi cai de rasa cu care participa la concursuri in toata lumea.

Mult mai cunoscut a devenit insa dupa ce s-a plimbat cu un leu in lesa prin Baia Mare. El crestea animalul acasa, alaturi de un urs.

In ultimii 10 ani, autoritatile au tot vrut sa demoleze palatul ridicat fara autorizatie de constructie, dar actiunile au fost amanate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ