Intră în dezbatere Legea Tinerilor. Ce NOUTĂŢI aduce

| 09 feb, 12:44

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) organizează, de marți până pe 29 februarie, o serie de opt consultări regionale privind modificarea Legii Tinerilor și îmbunătățirea metodologiei de finanțare a mediului asociativ, transmite Agerpres.

Secretarul de stat în MTS Andrei Popescu va fi prezent la aceste consultări cu structuri de/pentru tineret, împreună cu echipa de implementare.

Potrivit unui comunicat al MTS, demersul vizează armonizarea cadrului legislativ și realizarea unei singure legi în domeniu care să înglobeze Legea Tinerilor nr. 350/2006, Legea nr. 333/2006 privind înființarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri, Legea nr. 351/2006 privind înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Național al Tineretului din România și Legea nr. 425/2004 privind instituirea Zilei Naționale a Tineretului.

Temele de dezbatere vor fi: clarificarea și definirea unor termeni și sintagme din domeniul tineretului, clarificarea și profesionalizarea activității centrelor de tineret, consultarea sectorului de tineret și participarea la elaborarea și implementarea politicilor naționale, identificarea și precizarea de categorii de tineri care nu sunt cuprinse în legea actuală, mecanisme de bugetare, respectiv monitorizarea și evaluarea pentru utilizarea eficientă a resurselor.

Necesitatea organizării acestor consultări a rezultat după cele două întâlniri care au avut loc la sediul ministerului în luna ianuarie și în cadrul cărora s-au dezbătut principalele modificări legislative.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ