Învăţătoarea Dana Blându, care cerea bani şi cadouri părinţilor, a fost găsită nevinovată de poliţie

| 05 feb, 2014

Poliţiştii Secţiei 6, cei care au audiat-o pe Dana Blându, fosta învăţătoarea de la Şcoala 10, acuzată că le cerea părinţilor bani pentru cadouri, au propus parchetului neînceperea urmăririi penale întrucât din probatoriul administrat nu se conturează elementele constitutive ale infracţiunii de primire de foloase necuvenite.

Poliţiştii, coordonaţi de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, au analizat probele de la dosar, au pus cap la cap toate documentele ridicate de la IŞMB şi au audiat mai multe persoane - părinţi de la Şcoala 10 din Capitală - şi au decis că fosta învăţătoare Dana Blându este nevinovată, spun sursele consultate de Agerpres.

Verdictul nu este unul final. Procurorii pot admite sau respinge propunerea poliţiştilor, însă având în vedere că activitatea a fost coordonată de Parchet, cel mai probabil pe numele Danei Blându nu se va începe urmărirea penală.

Mai mulţi părinţi de la Şcoala 10 au fost citaţi de poliţiştii Secţiei 6 pentru a da declaraţii referitoare la incidentul creat la unitatea de învăţământ. Audierile au început în luna ianuarie şi au durat aproximativ două săptămâni.

Consiliul de Administraţie al Şcolii 10 a decis, pe 10 ianuarie, desfacerea contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, după ce în presă au apărut înregistrări din care reiese că aceasta le cerea părinţilor bani pentru a cumpăra cadouri substanţiale profesorilor.

"Consiliul de Administraţie a luat o decizie fermă pentru că nu putea o asemenea doamnă să pună o pată neagră pe tot învăţământul românesc. I s-a desfăcut contractul de muncă de azi, conform raportului comisiei de disciplină", declara inspectorul pentru învăţământul primar în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ştefan Pacearcă.

Totodată, Consiliul de Administraţie a decis încetarea detaşării directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, începând cu data de 13 ianuarie, anunţa într-o conferinţă de presă inspectorul general Constantin Trăistaru.

Fosta directoare Camelia Fercu declara că, în urma scandalului în centrul căruia s-a aflat învăţătoarea care cerea bani şi cadouri părinţilor, conducerea unităţii a stabilit întocmirea unui plan de măsuri pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor

Tag-uri: dana blandu, parchet
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 15:05
SARA CEA CU UN NEURON
dana blandu
Laurentiu, esti bine? Ai pus ceva bani deoparte pentru zile negre?
Pastreaza-i bine , baiete ca vei avea nevoie de ei!!!
08 oct, 2014
remus pricopiulescu
dana blandu
Presa de cacat,lipsa deontologiei se vede de la o posta! Imi flutura sireturile de la shlapi de grija ziaristilor arestati... urmeaza laurentiu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ