INVENŢIE de român: A creat aplicaţii prin care Facebook Messenger ori WhatsApp pot fi folosite și în varianta desktop

| 25 iun, 17:41

Alexandru Roșianu este un tânăr de 18 ani care a creat două aplicații pentru Windows, Linux și Mac prin care se pot utiliza Facebook Messenger și WhatsApp fără telefon sau browser.

Prima versiune a fost realizată la patru ore după ce Facebook a lansat produsul pe internet.

"Prima versiune am făcut-o în trei-patru ore, apoi am adăugat temele, am rescris o parte din cod, m-am chinuit să fac notificările să meargă şi toată integrarea cu sistemul de operare", spune tânărul.

Mai exact, acesta a făcut din Facebook Messenger o aplicație de sine stătătoare care poate fi folosită în Mac, Windows, la fel ca Yahoo Messenger, scrie Adevărul.

Munca nu a fost atât de complicată cum mulți ar fi tentați să creadă - "Pentru un programator mid-level, ca mine, ar fi destul de simplu, pentru că aplicaţiile sunt bazate pe Chromium, peste care am scris cod web şi JavaScript pentru a mă asigura că funcţionează notificările cum trebuie".

Alexandru ține să precizeze că nu a fost singura persoană care a avut această ideea, ci doar singurul care a făcut aplicația să funcționeze pe trei platforme.

De altfel, a și primit oferte de joburi. Tânărul, însă, lucrează ca programator freelancer și îi place să creeze propriile programe.

"Am început să programez la 12 ani, când am făcut un progrămel în C++ care să mă ajute la fizică. Atunci aveam teme la mecanică şi trebuia să calculăm erori şi deviaţii. Scriam valorile şi programul calcula restul tabelului", explică băiatul care își dorește studieze Computer Science sau Software Engineering la Universitatea Edinburgh din Marea Britanie.

 

Citeşte şi: DEZVĂLUIRE ŞOCANTĂ: A fost făcut public efectul pe care-l are FACEBOOK asupra oamenilor

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ