DECIZIA care ne afectează pe toţi! WHATSAPP ne dă LOVITURA cruntă

| 15 iul, 11:33

Intr-un top al companiilor care au grija de confidentialitatea clientilor, WhatsApp sta cel mai rau!

Electronic Frontier Foundation (EFF), un grup international non-profit pentru drepturi digitale, a publicat un raport privind modul in care companiile au grija de confidentialitatea utilizatorilor. Gruparea EFF din Statele Unite tinteste sa protejeze datele utilizatorilor de dorintele guvernului.

Numit “Cine iti apara spatele”, raportul claseaza cele mai mari companii din lume in functie de cat de transparente si cat de mult protejeaza datele utilizatorilor.

EFF face acest raport din 2011 si are in vedere 5 criterii – daca folosesc cele mai bune practici pentru securitatea datelor, daca acea companie la spune utilizatorilor cand Guvernul le cere datelor, daca sunt deschisi la politica lor in ceea ce priveste retinerea datelor, daca dezvaluie atunci cand Guvernul cere ca anumite date sa fie sterse si daca se opun public existentei unei portite care sa permita Guvernului accesul la date.

WhatsApp esueaza la aproape toate capitolele si este cea mai slaba alaturi de gigantul american AT&T. Este prima data cand WhatsApp a fost inclusa in raportul EFF.

Cei de la EFF sustin ca le-au oferit 1 an avans pentru a se pregati de includerea in raport.

“In acest climat, ne uitam din ce in ce mai mult ca insasi companiile sa aiba cele mai puternice politici pentru a proteja drepturile utilizatorilor. Ce companii vor fi alaturi de utilizatori, insistand pentru transparenta si standarduri legale puternice in ceea ce priveste accesul Guvernului la datele utilizatorilor? Si ce companii vor face aceste politici publice, lasand lumea si proprii utilizatori sa judece modul in care ei vad drepturile utilizatorilor pentru confidentialitate?”.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 11:45
Elena
Urgent! Bani acum! Real!
Trebuie doar sa faci pasul de a te convinge ca aceasta oferta este serioasa si reala! Si te vei convinge extrem de repede! E bine sa profiti neaparat de aceasta sansa! Metoda de lucru este foarte simpla si accesibila pentru toti! Cere detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ