Iohannis a semnat decretul: Ana Birchall preia interimatul la Justiţie

| 10 feb, 14:52

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire a Anei Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei, după demisia lui Florin Iordache. De asemenea, şeful statului a acceptat ca ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, să prea interimatul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat rmătoarele decrete:

- Decret pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Florin Iordache, Ministrul Justiţiei; Decret pentru desemnarea doamnei Ana Birchall, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene ca Ministru interimar al Justiţiei;

- Decret pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Florin Nicolae Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat;

- Decret pentru desemnarea domnului Alexandru Petrescu, Ministrul Economiei ca Ministru Interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

 

Ministrul delegat Ana Birchall s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, ”în pofida constrângerilor de program apărute în urma desemnării în poziţia de ministru interimar al Justiţiei”, precizează MAE, deşi Birchall nu fusese încă numită ministru interimar de către preşedintele Klaus Iohannis. ”Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, l-a primit vineri, 10 februarie 2017, pe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier-Klodt. În pofida constrângerilor de program apărute în urma desemnării ministrului delegat Ana Birchall în poziţia de ministru interimar al Justiţiei, oficialul român a dorit ca această întrevedere să aibă loc având în vedere că a fost perfectată şi reconfirmată în săptămânile precedente”, se arată într-un comunicat MAE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ