Iohannis, la Bruxelles: Am discutat cu Jean-Claude Junker despre europenizarea completă a României

| 15 ian, 18:05

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, că cei doi au avut puncte de vedere aproape identice în ceea ce privește parcursul european al României pentru perioada următoare.

„Sunt foarte bucuros să vă spun că am găsit nu doar înțelegere, ci un punct de vedere aproape identic cu al meu, la președintele Junker, în mai multe teme importante pentru România. Am subliniat dorința noastră de a finaliza procesul de integrare totală în Uniunea Europeană, nu doar membru cu toate drepturile, ci membru acceptat și respectat ca și membru în nucleul UE”, a declarat Iohannis.
„Am discutat despre unul dintre cele mai importante obiective din mandatul meu, europenizarea completă a României. Am avut același punct de vedere asupra Schenghen și MCV”, a mai spus președintele.

Iohannis a adăugat că a mai punctat cu șeful Comisiei Europene problema fondurilor europene. „Am avut ocazia să discut despre fondurile europene și am solicitat sprijinul pentru a ajuta România să crească gradul de absorbție”, a mai spus șeful statului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ