Iohannis, noilor magistrați: Aveți datoria să aplicați legea în mod egal

| 02 feb, 13:39

România a făcut anul trecut pași importanți în ceea ce privește justiția, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, arătând că magistrații au un rol esențial în lupta anticorupție și datoria să aplice legea în mod egal, pentru a contribui la recâștigarea încrederii în aceasta.

"În anul ce a trecut, România a făcut pași importanți în materie de justiție, pe calea consolidării statului de drept, în lupta anti-corupție și, mai presus de toate, în obiectivul de a fi o democrație mai puternică, în serviciul cetățenilor săi. Activitatea magistraților a fost, este și va fi esențială în acest sens", a spus, marți, șeful statului cu ocazia primirii noilor absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii.

El a subliniat că garantarea independenței justiției și consolidarea statului de drept sunt priorități ale mandatului său.

"Îmi doresc ca, la finele acestuia, cetățenii noștri să poată spune că trăiesc într-o Românie fără corupție, în care legea este lege pentru toți, într-o societate care s-a reașezat pe principiile integrității și corectitudinii", a adăugat șeful statului.

Iohannis le-a transmis noilor magistrați că pot contribui la construirea unei "Românii drepte".

"Justiția se înfăptuiește în numele legii, așa este scris. Justiția este unică, imparțială și egală pentru toți. Cred că oamenii au așteptări mari de la magistrați, de la întregul corp al celor care formează autoritatea judecătorească. Este rolul și datoria dumneavoastră să aplicați legea în mod egal, iar prin aceasta cred că veți contribui și la recâștigarea încrederii în lege", a afirmat președintele.

El a punctat că justiția se află în slujba cetățeanului.

"În paralel cu exercitarea profesiei dumneavoastră în spiritul și litera unor principii precum independența, echidistanța și responsabilitatea, să nu uitați că în fața dumneavoastră se află oameni față de care trebuie să manifestați respect și deferență, iar garantarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor în administrarea justiției, în limitele și rigorile legii, este esențială", a afirmat Iohannis.

Șeful statului s-a declarat convins că noii magistrați își vor face meseria cu responsabilitate, onestitate și echilibru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ