Iohannis: ”Nu alegerile au dus la creşterea numărului de îmbolnăviri!”

| 07 oct, 19:52

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, că nu procesul electoral de la locale a dus la creşterea numărului îmbolnăvirilor de COVID-19, e posibil să aibă legătură cu petrecerile de după alegeri. Referitor la alegerile parlamentare, preşedintele consideră că actul de votare în sine nu este mai periculos decât a merge după pâine.

 

El a mai susţinut că sănătatea publică este ameninţată de COVID-19, iar politica românească este ameninţată de PSD Referitor la faptul că miercuri, numărul cazurilor noi de COVID-19, numărul deceselor provocate de noul coronavirus şi al celor infectaţi şi internaţi la terapie Intensivă au atins cele mai mari valori de la declanşarea pandemiei, preşedintele a afirmat că aceste cifre sunt extrem de îngrijorătoare şireprezintă un puternic semnal de alarmă, apreciind că măsurile de restricţie sunt inevitabile. „Vreau să îi asigur pe medici, pe asitenţii medicali,pe cei din DSP, pe mamagerii de spital, că sunt alături de ei”, a subliniat şeful statului.
„Nu cred că are legătură cu alegerile locale, e posibil să aibă legătură în unele localităţi cu petrecerile care s-au făcut după alegeri, ilegal. Au fost găsiţi şi amendaţi, dar probabil unii oameni au uitat din entuziasm că suntem în pandemie. Dar nu procesul electoral a dus la această creştere a numărului de infectări”, a declarat preşedintele, întrebat dacă numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrat are legătură cu alegerile locale.
Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID 19 înregistrate în 24 de ore a fost anunţat miercuri, acesta ridicându-se la 2.958, totalul fiind de 142.570. De asemenea, a fost înregistrat cel mai mare număr de decese - 82, şi cel mai mare număr de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă - 612. Printre cei decedaţi se află şi un adolescent de 18 ani care avea şi alte boli grave asociate. Cele mai multe cazuri noi diagnosticate sunt în Bucureşti - 514, urmat de Iaşi - 157, Alba - 117, Timiş - 104, Prahova - 101.
Iohannis: O pandemie nu e o alegere politică şi o pandemie nu e un ghinion, e o catastrofă
„Cred că s-au luat deciziile bune, dar o pandemie nu e o alegere politică şi o pandemie nu e un ghinion, e o catastrofă care a venit peste noi cu care trebuie să trăim până găsim soluţiile în a avea un vaccin sau tratament. Această pandemie nu a fost alegerea nimănui, ea a venit neţinând cont cine e la guvern, dar încet încet am învăţat cum poate fi îngrădită şi putem să avem o viaţă cât de cât normală şi o ecomie cât de cât viabilă. Autorităţile au partea lor de rezolvat, noi fiecare avem răspunderea noastră să respectăm restricţiile impuse. Dacă le vom respecta, boala nu va dispărea, dar se va răspândi mult mai încet, sistemul medical va putea face faţă acestei boli. Dar până atunci trebuie să fim responsabili şi să respectăm aceste reguli. Va mai dura. Nu e iminentă finalizarea pandemiei şi de aceea fac apel la toţi românii. Fiindcă doar împreună putem să îngrădim răspândirea acestei boli. Dacă nu respectăm am avea cu toţii de pierdut”, a afrimat Iohannis, întrebat dacă ăn condiţiile în care avem aproape 3.000 infectări zilnice, se poate vorbi despre starea de urgentă şi dacă regretă vreo decizie luată cu Guvernul, potrivit News.ro.
Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID 19 înregistrate în 24 de ore a fost anunţat miercuri, acesta ridicându-se la 2.958, totalul fiind de 142.570. De asemenea, a fost înregistrat cel mai mare număr de decese - 82, şi cel mai mare număr de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă - 612. Printre cei decedaţi se află şi un adolescent de 18 ani care avea şi alte boli grave asociate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ