Iohannis: România și Croația ar avea de câștigat în urma integrării europene a Balcanilor de Vest

| 15 iun, 22:41

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că România și Croația ar avea de câștigat pe multe planuri în urma integrării în Uniunea Europeană a țărilor din Balcanii de Vest.

"Relațiile bilaterale dintre țările noastre s-au dezvoltat constant și bine în ultimii ani, în special după aderarea la UE. Între România și Croația există punți de legătură pe care trebuie să le valorificăm pentru statele noastre și pentru cetățenii noștri. Ne leagă apartenența la UE, NATO, sud-estul Europei și regiunea Dunării și interesul nostru pentru consolidarea perspectivei europene a statelor din regiunea Balcanilor de Vest. (...) Cred că atât România, cât și Croația ar avea de câștigat pe multe planuri de la dezvoltarea economică la stabilitatea regională în urma integrării europene a Balcanilor de Vest", a spus Iohannis, după întrevederea cu omologul său croat, Kolinda Grabar-Kitarovic.

El a subliniat că "o regiune sigură și prosperă este în beneficiul tuturor".

Șeful statului a arătat că a discutat cu președintele Croației despre situația economică din cele două țări, fiind trecute în revistă posibilitățile și soluțiile de cooperare, rolul de punte de legătură al minorităților din cele două țări pentru care s-a convenit continuarea cooperării în domeniul educației, colaborarea în UE și evoluțiile din vecinătatea estică, respectiv Ucraina și Republica Moldova.

Președintele Klaus Iohannis efectuează luni și marți o vizită oficială în Croația. Luni, el s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Croația, Zoran Milanovic, și omologul său croat, Kolinda Grabar-Kitarovic.

În a doua zi a vizitei, marți, președintele Klaus Iohannis va participa la Zagreb, la Cimitirul Mirogoj, la ceremonia depunerii unei coroane de flori la monumentul memorial "Vocea victimelor croate — Zidul durerii".

Totodată, șeful statului român se va întâlni, la sediul Saborului (Parlamentului), cu președintele acestui for, Josip Leko.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ