Ion Chelaru: Constituţia va avea o prevedere de interzicere a traseismului politic

| 12 iun, 2013

Constituţia va avea o prevedere referitoare la interzicerea traseismului politic, a declarat, miercuri, la Târgovişte, senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei.

''Chestiunea se va pune este cum îmbinăm mandatul reprezentativ al parlamentarului cu posibilitatea ca acesta să îşi piardă mandatul. Au fost propuse câteva soluţii: menţionarea simplă în Constituţie ca cel care a candidat sub sigla unui partid în momentul în care pleacă din partidul respectiv, îşi dă demisia, este exclus să îşi piardă mandatul'', a precizat Chelaru.

Acesta spune că asta este varianta pe care el o preferă, dar există şi alte două variante.

''A doua posibilitate este ca în momentul în care avem o asemenea situaţie, Constituţia să conţină un text care să spună mergem în colegiul respectiv şi facem un referendum să verificăm dacă respectivul parlamentar mai are susţinerea politică a foştilor alegători şi a treia propunere a fost ca în legea electorală să introducem o prevedere care să interzică participarea celui care e pe traseism politic la următoarele alegeri pentru o demnitate în cadrul Parlamentului'', a mai spus Chelaru.

Ioan Chelaru a participat, miercuri, la Târgovişte, la o dezbatere cu tema ''Revizuirea Constituţiei României - un demers necesar''. Dezbaterea a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia Târgovişte şi a fost organizată de Facultatea de Drept din cadrul universităţii târgoviştene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ