Ion Pacepa: Dan Voiculescu, un produs al corupției lui Ceaușescu

| 24 dec, 2014

Noi dezvăluiri făcute de generalul Ion Pacepa. Fostul şef al Departamentului de Informaţii Externe din perioada lui Ceauşescu a vorbit despre modul în care s-a îmbogăţit Dan Voiculescu. În opinia lui Pacepa, condamnarea lui Voiculescu poate reprezenta momentul în care epidemia de corupţie generată de fosta securitate va fi eradic

Ion Pacepa, fostul consilier personal al lui Nicolae Ceauşescu, susţine că dictatorul avea înainte de revoluţie în conturile sale secrete peste 400 de milioane de euro. Generalul a vorbit despre modul în care au devenit milionari cei care au lucrat înainte de 1989 în comerţul exterior. Printre aceste personaje se numără şi Dan Voiculescu, pe care Pacepa îl consideră un produs al corupţiei lui Ceauşescu. 

”Nu-l cunosc pe Dan Voiculescu, şi nu-mi permit să-l cataloghez. Cunosc însă în detalii unice istoria comerţului exterior din anii lui Ceauşescu, şi nu am nici o îndoială că milionarii apăruţi peste noapte după executarea lui Ceauşescu sunt produşi ai corupţiei ceaușiste. Decesul lui Bobu și procesul împotriva lui Voiculescu ne dau speranțe că epidemia de corupție generată de Securitate ar putea fi eradicată. Pentru asta trebuie să mulțumim atât Bunului Dumnezeu, care a început să-i cheme pe foștii lideri securisti la el, dar și noului SRI care se pare că a declanșat un război pe viată si pe moarte împotriva corupției”, a declarat fostul şef al spionajului extern din perioada comunistă. 

Pacepa a fugit din ţară în 1978 când a cerut azil politic în Statele Unite, dând o lovitură dură regimului ceauşist. 

Generalul a salutat şi anchetarea torţionarului Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat. 

”Acţiunea juridică împotriva lui Visinescu dă finalitate legală procesului început în 2006, când România a devenit prima ţară din Europa de Est al cărei preşedinte şi Parlament au condamnat politic crimele comunismului. Procesul împotriva lui Vișinescu va trebui urmat de acţiuni parlamentare menite să reabiliteze legal victimele Securităţii. Ştiu din proprie experienţă că nici o tiranie nu a putut deveni cu adevărat democraţie fără să-şi asume răspunderea pentru crimele trecutului”, a afirmat Ion Pacepa.

Pacepa a dezvăluit şi că s-ar putea întoarce în ţară atunci când va fi lansat filmul despre viaţa sa. Generalul a semnat deja un contract cu o casă pe producţie pentru scrierea scenariului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ