Ion Predescu, fost judecător CCR, audiat la Parchet în dosarul "Erata la referendum"

| 18 iun, 13:14

Ion Predescu, fost judecător la Curtea Constituţională, este audiat joi la Parchetul General în dosarul "Erata la referendum", pentru modul în care hotărârea Curţii prin care se statuau rezultatele referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, din 2012, a fost modificată printr-o erată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă audierile în dosarul "Erata la referendum", în legătură cu documentul emis de Curtea Constituţională în 2012, în baza căruia a fost invalidat referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Joi este audiat Ion Predescu, judecător CCR în perioada 2004-2013. Acesta este unul dintre cei trei judecători constituţionali care au declarat, în vara anului 2012, că nu au fost consultaţi cu privire la erata emisă de Curte.

În acest dosar au fost audiaţi până acum Horaţius Dumbravă (membru al CSM), Toni Neacşu (fost judecător CSM) şi judecătorii constituţionali Augustin Zegrean, Tudorel Toader şi Acsinte Gaspar.

Citeşte şi: Augustin Zegrean, la ieşirea de la Parchet: Am fost audiat în calitate de martor

Procurorii Parchetului General au redeschis un dosar în care investighează modul în care judecătorii Curţii Constituţionale au emis în anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.

Pe 2 august 2012, CCR a adoptat o hotărâre cu privire la organizarea referendumului, însă au constatat că din acea hotărâre lipsea temeiul legal în baza căruia urma să fie stabilit numărul total al alegătorilor care trebuiau să-şi exprime opţiunea la referendumul organizat deja pe 29 iulie 2012.

După publicarea hotărârii, a fost adăugată o erată prin care se menţiona faptul că vor fi luate în calcul toate persoanele cu drept de vot, şi anume, peste 18 milioane de români. Prin această erată a fost blocată iniţiativa Guvernului de a efectua un minirecensământ pentru a-i scoate de pe listele electorale permanente pe românii plecaţi din ţară de mai mult timp. Erata respectivă a fost întocmită şi semnată de judecătorul Ştefan Minea, cel care a trimis adresa de publicare către Guvern şi Monitorul Oficial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ