Irina Schrotter, acuzată de spălare de bani. Prima reacţie

| 24 sep, 2014

Creatoarea de modă Irina Schrotter consideră că ancheta declanşată de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală în care a fost citată împreună cu soţul ei este o încercare de intimidare, susţinând că a deranjat prin poziţiile sale 'anumite tendinţe care erau antidemocratice din România'.

'Dacă nu-mi permit prea mult, concluzia mea la o primă evaluare este că e o încercare de intimidare, pentru că nimic din ceea ce am făcut în aceşti 25 de ani de activitate atât eu, cât şi soţul meu nu se află cu nimic în afara legii', a declarat Irina Schrotter la un post de televiziune.

Ea a confirmat că a fost citată miercuri pentru a se prezenta la sediul DIICOT, însă se va întâlni cu procurorii săptămâna viitoare, deoarece acum se află în străinătate, fiind o perioadă a contractărilor în industria modei şi având clienţi peste hotare.

'Soţul meu a fost sunat în urmă cu câteva zile de către un procuror de la DIICOT Bucureşti. I s-a adus la cunoştinţă că o doamnă, pe nume Dumitrescu, sau cam aşa ceva, a făcut o reclamaţie vizând faptele menţionate şi procurorul ne-a rugat să venim la sediul DIICOT Bucureşti, pentru a răspunde unor întrebări pe care ei le au referitor la reclamaţia respectivă. Habar n-avem cine e această doamnă (...) Soţul meu este acum la DIICOT. Eu sunt în străinătate, dar voi merge săptămâna viitoare să răspund întrebărilor dacă va mai fi cazul. (...) Personal, mi se pare suspectă coincidenţa acestor întâmplări şi suprapunerea lor peste perioada în care se află România. E cunoscut că sunt o persoană vocală, care spun ceea ce gândesc şi care am deranjat prin poziţiile mele anumite tendinţe care erau antidemocratice din România', a mai declarat Irina Schrotter.

Ea a negat că firmele sale din Iaşi ar fi percheziţionate de procurori, subliniind că societăţile pe care le deţine şi-au plătit taxele către stat.

'Aşa cum publicul ştie despre activitatea mea, am sute de angajaţi la Iaşi în foarte multe companii. Noi suntem cu toate taxele plătite la zi pe toate firmele noastre. Toţi banii pe care i-am câştigat noi vreodată sunt cu taxe plătite, spre deosebire de mii de oamenii din România care au averi fabuloase şi pe care, din păcate, nimeni nu-i verifică', a spus Irina Schrotter.

Irina Schrotter şi soţul ei, Zaharia Schrotter, au fost citaţi miercuri la sediul DIICOT, pentru a fi audiaţi într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la peste un milion de euro.

La DIICOT s-a prezentat doar Zaharia Schrotter, care a fost audiat mai multe ore de către procurori.

Citeşte şi: Creatoarea de modă Irina Schrotter, audiată la DIICOT

Surse judiciare au declarat că Irina Schrotter şi soţul el, Zaharia Schrotter, sunt implicaţi, alături de oameni de afaceri din Iaşi, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ