Isaac Newton a prezis sfarsitul lumii în anul 2060

| 18 mai, 2014

Isaac Newton a fost unul dintre cei mai mari oameni de știință ai tuturor timpurilor. El s-a făcut remarcat cu mai multe lucrări și descoperiri în domeniul fizicii. Una dintre teoriile sale se refera la refracția luminii, demonstrând că o prismă de sticlă poate descompune lumina albă într-un spectru de culori și că adăugarea unei lentile și a unei alte prisme poate recompune lumina albă.

Pe baza acestei descoperiri a construit un telescop cu reflexie, care a fost prezentat în 1671 la Royal Society. Newton a probat că lumina este alcătuită din particule. Cercetările ulterioare au demonstrat natura ondulatorie a luminii, pentru ca, mai târziu, în mecanica cuantică să se vorbească despre dualismul corpuscul-undă. De asemenea omul de știință a dezvoltat și teoria gravitației precum și diferite opere filosofice și religioase.

Pasiunea sa pentru religie l-a împins spre un studiu aprofundat asupra unor scrieri biblice. Născut în secolul XVIII, Isaac Newton și-a demonstrat și talentul de vizionar, în momentul în urma unor calcule a prezis sfârșitul omenirii în anul 2060. Această predicţie este bazată pe cartea lui Daniel, una din cărţile Bibliei. Calculele sale l-au făcut să gândească că sfârşitul lumii va interveni la 1260 de ani după fondarea Sfântului Imperiu Roman în anul 800 după Iisus Christos.

Din aceasta simpla deducere, fizicianul, a constata ca sfârșitul lumii se va produce în anul 2060. Pentru a certifica credința sa, Isaac Newton a lăsat drept dovada o scrisoare în care explica cu exactitate modul sau de gândire, dar și cum a ajuns la aceasta concluzie.

Nu putem să știm dacă Isaac Newton a avut dreptate sau nu, dar cu siguranță că viitorul o sa ne lumineze asupra acestei predicții atât de curajoase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iul, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”
01 iun, 2014
Breaking news de la BOR
Conflict în stil mafiot între două bande de preoţi

Având reputaţia unui loc al moralităţii şi al regăsirii sufleteşti, Catedrala Patriarhală a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului “Popii Căldărari”, au descins în zona de influenţă a rivalilor din clanul “Popii Ursari”. Disputa a izbucnit din cauza neînţelegerii generate de banii obţinuţi în urma pelerinajului organizat la moaştele făcătoare de minuni ale ciocănitoarei Woody. Până la momentul intervenţiei trupelor speciale de călugări, Bătaia Cea Ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, credinţe sparte şi haruri fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Sofronie, zis şi Tămâie, temut membru al “Popilor Căldărari”, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a pus-o de mântuire.”, a declarat monahul Ilarie.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, credinţa strămoşească dacică ortodoxă îşi va putea recăpăta locul binemeritat în inimile enoriaşilor.
18 mai, 2014
Daniel
Cum puteti sa scrieti ca Isaac Newton s-a nascut in secolul XVIII,daca el,de fapt,s-a nascut la 25 decembrie 1642?!
18 mai, 2014
PeCeResoare
mama ei de logica ... in scriere.
cum adica: "Isaac Newton și-a demonstrat și talentul de vizionar, în momentul în urma unor calcule a prezis sfârșitul omenirii în anul 2060. ". ???!!! cu siguranta autorul articolului nu a citit ce a scris!
19 mai, 2014
Gabriel
matematica este usoara, insa "artimetica" este grea!
anul 800 d.Ch. = anul infiintarii Sfantului Imperiu Roman
perioada previzionata = 1260 ani
deci --> 800 + 1260 = anul 2060
unde-i greseala?
cu siguranta ca PeCeResoare ... a lipsit la "tabla adunarii"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ