Isărescu: Cred că trecerea la euro va necesita implicarea cercetării economice

| 12 mar, 2014

Trecerea la euro cred că va necesita implicarea cercetării economice pentru că procesul are implicații în întreaga societate, a declarat miercuri, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

"Trecerea la euro cred că va necesita din nou, ca și în alte momente ale istoriei noastre postdecembriste, implicarea cercetării economice. Aici este vorba despre ramificații multiple care se duc în toată societatea. Mintea și psihologia omului este complicată așa cum este și psihologia socială. Nu pot să intru prea mult în subiectul acesta pentru că nu am timpul necesar, dar pot să fac promisiunea că voi dezvolta subiectul apropo de faptul că România în momentul în care intră în zona euro nu poate să intre numai cu Bucureștiul și că nu este chiar întâmplător faptul că, dacă luăm cele 10 țări postcomuniste, au intrat în zona euro cele mici", a precizat Mugur Isărescu, în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia lansării cărții "Răzbunarea trecutului. Capitalismul în primele cinci luni postdecembriste", având ca autori pe Marin Dinu și Teodor Brateș.

Guvernatorul a precizat că, în acest caz, se pune întrebarea cum de au intrat în zona euro numai țările mici, iar cele mari precum Polonia, Ungaria sau România nu au intrat și că una dintre explicații este că într-o țară de dimensiuni mai mici omogenizarea societății fie că există fie că se produce mai repede.

Tag-uri: euro, mugur isarescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ