Îţi plac alunele? Iată ce trebuie să ştii despre ele

| 10 mar, 2014

Studiile facute pe dietele bogate in alune au aratat ca aceasta leguma face foarte bine inimii. Contin un miez bogat in vitaminele A, B, C si E precum si in calciu, fier, fosfor si potasiu. In plus, alunele au un continut scazut de colesterol si sodiu. Constituie un aliment foarte hranitor datorita continutului mare de proteine, uleiuri, vitamine si saruri minerale.

Alunele de padure romanesti sunt considerate a fi o adevarata sursa de energie avand o valoare calorica si nutritiva foarte apropiata de cea a carnii. Vitaminele din complexul B care intra in compozitia alunelor au rol in mentinerea tonusului muscular, usurand activitatea tractului gastro-intestinal, avantajand totodata functionarea ficatului, a ochilor si favorizand pielea. Diabeticii pot consuma alune fara teama, datorita continutului foarte redus de hidrati de carbon, scrie divahair.ro.

Proprietati terapeutice ale alunelor

Recomandate pentru alimentatia copiilor, a adolescentilor, sportivilor, batranilor, persoanelor anemice, tuberculosilor, femeilor cu tulburari de menopauza, dar si in cazuri de neurastenie, impotenta, nefrite, colici nefritice sau viermi intestinali, alunele au urmatoarele efecte terapeutice: imbunatatesc circulatia sangvina, sunt vermifuge si sunt indicate ca remediu energizant bolnavilor de T.B.C., celor cu litiaza renala si diabeticilor. Ca energizante pot fi consumate in amestec cu mierea.

Dezavantajele alunelor

Este de preferat consumul alunelor crude, deoarece prajite isi pierd din vitamine si din enzime. De asemenea creste cantitatea de substante cancerigene, iar adaosul de sare afecteaza rinchii putand conduce la retentia de apa si la hipertensiune. Prin prajire, carbohidratii au un indice glicemic mai mare aparand riscul de a fi depusi sub forma de grasime.

Tag-uri: alune
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ