5 alimente care îţi afectează starea de spirit

| 09 dec, 2013

Deşi anumite alimente au un gust delicios, nu sunt neapărat bune pentru starea ta de spirit. Dacă ai o zi proastă şi te-ai gândit să deschizi o pungă de chipsuri şi o cola, mai bine ţi-ai revizui strategia. Iată câteva alimente de care nu ar trebui să te apropii dacă vrei să nu-ţi strici “mood-ul”.

Chipsurile

Atât de prezente la toate petrecerile, chipsurile sunt prăjite în ulei bogat în acizi omega 6 care blochează starea bună de spirit. Dacă îţi doreşti să ronţăi ceva, alege migdalele care oferă o senzaţie de calmare.

Băuturile carbogazoase

Nu mai e niciun secret că aceste băuturi nu sunt sănătoase. Iniţial, zahărul pe care îl conţin oferă o stare plăcută, dar după o perioadă scurtă de timp, starea ta de spirit va scădea concomitent cu scăderea nivelului de zahăr din sânge. Alege un suc de fructe proaspăt sau adaugă câteva felii de citrice într-un pahar cu apă minerală naturală.

Margarina

Aceasta conţine grăsimi industriale şi, la fel ca şi chipsurile, are nivelurile de acizi omega 6 ridicate, iar asta îţi poate strica starea de spirit şi nivelurile insulinei sănătoase. E de preferat să alegi untul, dar în cantităţi moderate, sau uleiul de măsline sau de cocos pentru că sunt surse de acizi monosturaţi şi acizi omega3.

Chiflele

Multă lume îşi începe dimineaţa consumând o chiflă cu unt sau cremă de brânză. Chiflele sunt bogate în carbohidraţi şi oferă energie într-un mod virtual.

Alunele

Alunele ambalate, sărate, care sunt servite în cluburi sau la petreceri, conţin un nivel ridicat de sodiu şi aditivi, inclusiv glutamat de monosodiu asociat cu migrenele, starea de slăbiciune, senzaţia de arsură sau respiraţie dificilă. Toate aceste simptome îţi afectează direct starea de spirit. Mai bine alege nucile, migdalele sau nucile braziliene pentru că sunt bogate în antioxidanţi, minerale şi acizi omega 3.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ