Veste bună pentru elevi! Ce se va întâmpla pentru ei anul viitor

| 09 dec, 2013

Specialiştii din Ministerul Sănătăţii vor merge, anul viitor, în şcoli pentru a le vorbi elevilor despre alimentaţia corectă, prevenind astfel obezitatea, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

El a spus că astfel de chestiuni legate de alimentaţia sănătoasă şi de modul de viaţă al copiilor vor fi dezbătute în cadrul unui proiect care va fi lansat, anul viitor, de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

'În actualele programe şcolare sunt elemente care ţin de educaţia pentru sănătate, dar noi credem că este momentul să revedem aceste lucruri şi să le întărim pentru că, de multe ori, anumite boli, aşa cum ne arată cazuistica din România, apar pentru că nu există informaţia sau educaţia corespunzătoare', a explicat Pricopie, citat de Agerpres.

Ministrul a dat ca exemplu bolile legate de dezvoltarea corpului şi de lipsa de mişcare.

'De aceea, s-a discutat la nivelul Guvernului introducerea unui număr mai mare de ore de educaţie fizică şi sport. Asta înseamnă să avem profesori şi bază materială. În ceea ce priveşte profesorii, reuşim să acoperim orele, cât despre baza materială, nu se poate construi atât de repede. De aceea, am anunţat un calendar gradual, am început deja cu învăţământul primar şi continuăm cu celelalte clase', a mai spus Pricopie.

Acţiunea iniţiată de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vizează şi riscul obezităţii.

'Am crescut în ultimii 20 de ani în statistici în ceea ce priveşte obezitatea în rândul copiilor, iar acest lucru ţine de regimul de viaţă, de tipul de alimente consumate, de ceea ce ştim sau nu ştim despre aceste alimente. De asemenea, consumul de alcool mai devreme decât este cazul este iarăşi o problemă. Şi fumatul rămâne o problemă, pe care de multe ori tinerii nu o conştientizează. Prevenţia se poate face în mai multe moduri: prin controale periodice sau prin educaţie. Semnarea unui nou parteneriat cu Ministerul Sănătăţii este de fapt un impuls pe care vrem să-l dăm acestor activităţi', a afirmat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ