Ivan (PSD): Băsescu nu poate ignora decizia Parlamentului de validare a noului Guvern; oferă sfaturi perfide

| 04 mar, 2014

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Cătălin Ivan, atrage atenţia că preşedintele Traian Băsescu este obligat de Constituţie să respecte decizia Parlamentului privind validarea noii structuri guvernamentale şi susţine că şeful statului oferă "sfaturi perfide, care ascund încălcarea legii".

"Traian Băsescu iar dă sfaturi perfide, care instigă, pe alocuri, la încălcarea legii şi Constituţiei. Lucrurile sunt extrem de simple: nu există posibilitatea ca preşedintele să ignore decizia Parlamentului de validare a noului Guvern, decât printr-o încălcare flagrantă a Constituţiei. O spune şi decizia CCR numărul 98 din anul 2008: din cazurile prevăzute în articolul 85 din Constituţie reiese că numirea miniştrilor de către preşedinte este un act de executare a hotărârii Parlamentului. Hotărârea Parlamentului este un act obligatoriu, pe care Traian Băsescu nu are cum să-l refuze conform Constituţiei. Preşedintele trebuie să înceteze să mai trateze în mod iresponsabil astfel de chestiuni vitale, deoarece în discuţie este stabilitatea României. Trebuie să accepte acest lucru, conform deciziei CCR", afirmă Cătălin Ivan, potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că premierul Victor Ponta ar trebui să treacă prin Parlament noul program de guvernare, prin asumarea răspunderii, înainte de validarea componenţei noului Cabinet. 

"Înainte de a valida componenţa noului Guvern, prin asumarea răspunderii să treacă (Victor Ponta - n.r.) prin Parlament cu noul program de guvernare. Vă asigur că nu este o chichiţă, este o condiţie a legitimităţii noii structuri guvernamentale, urmare a schimbării structurii politice a majorităţii care susţine Guvernul. Nu se poate continua cu un program în care este menţionat de multe ori USL, când USL nu se mai află la guvernare", a spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ