Jackie Chan va îmbrăca o ie tradiţională la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc din România

| 29 aug, 2014

Actorul Jackie Chan va îmbrăca o ie tradiţională, pe 11 septembrie, la evenimentul de inaugurare a Zilelor Filmului Chinezesc din România de anul acesta, care va avea loc la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City, informează un comunicat al organizatorilor, Casa Româno-Chineză.

În urma propunerii pe care Casa Româno Chineză i-a făcut-o lui Jackie Chan de a deveni ambasador onorific cultural, actorul a acceptat să poarte o ie românească pe care să o promoveze şi în alte ţări din lume ca o haină a identităţii noastre naţionale.

'Poporul român se identifică, printre altele, şi poate în cel mai autentic mod, prin portul său popular, cu precădere prin cea mai reprezentativă şi cea mai marcată de simboluri piesă a sa, de cel puţin 2000 de ani încoace: ia. În acelaşi timp, China are una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, compusă din state şi culturi datând mai mult de şase milenii. De aceea, consider că Jackie Chan va fi cel mai bun promotor al tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, atât în China, cât şi în restul lumii, în calitate de ambasador UNICEF', a declarat directorul Casei Româno-Chineze, Ecaterina Vanea.

Împreună cu Jackie Chan va sosi în România şi actriţa Ziyi Zhang, cunoscută pentru rolul din 'Tigru şi Dragon' şi pentru rolul principal din filmul 'Memoriile unei gheişe'. La rândul ei, actriţa va fi numită de către Casa Româno Chineză ambasador onorific cultural al relaţiilor dintre China şi România şi va purta şi ea o ie tradiţională la evenimentul de lansare a Zilelor Filmului Chinezesc.

Ziyi Zhang este şi protagonista feminină a filmului 'The Grandmaster', unul dintre cele cinci filme ce vor fi difuzate în cadrul Zilelor Filmului Chinezesc.

Una dintre cele mai apreciate actriţe din acest moment în China, Ziyi Zhang a avut prima sa apariţie într-un film american în 2001, în pelicula 'Ora de vârf/ Rush Hour', unde a jucat chiar alături de Jackie Chan. După acest moment, a devenit din ce în ce mai cunoscută, a făcut parte, în 2006, din juriul Festivalului de la Cannes şi s-a implicat de-a lungul timpului în acţiuni filantropice, fiind una dintre ambasadoarele Jocurilor Paralimpice, alături de Nadia Comăneci.

Evenimentul 'Zilele Filmului Chinezesc în România' este organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din România şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, în perioada 11-22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 sep, 2014
Vlad
Jackie
Mi-e teama că am vesti proaste pentru tine: Jackie Chan este absolut nebun:

https://www.youtube.com/watch?v=5REfy4u_Z4A&list=UUNpcovnNSK82HbdETHQrWTw
29 aug, 2014
GIORGIANA GIGI
SANTETI NISTE MINCINOSI!!! JACKIE SHAN E MORT DE VREO 3 LUNI!!!!!!!!!!
29 aug, 2014
gelu
vorbesti serios?
l-am vazut saptamana trecuta. destul de viu
30 aug, 2014
Claymoor
Lasa-te de etnobotanice fato
Si Elvis si Michael Jackson sunt vii, nu-i asa? :)))))))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ