Judecătoare din Bucureşti, sancţionată disciplinar pentru amânarea pronunţărilor. A amânat 611 cauze

| 01 oct, 13:21

Inspecția Judiciară a exercitat acțiune disciplinară față de judecătoarea Irina Elena Leonte de la Judecătoria Sectorului 1 București, care a amânat pronunțarea, pentru perioade cuprinse între o săptămână și 8 luni, într-un număr de 611 cauze, potrivit RomaniaTV.

"Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din data de 28 septembrie, exercitarea acțiunii disciplinare față de doamna Irina Elena Leonte, judecător la Judecătoria Sectorului 1 București, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h), teza I — 'nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor' din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată", se arată într-un comunicat al IJ.

Sursa citată precizează că, în motivarea acțiunii disciplinare, s-a reținut faptul că judecătorul a amânat pronunțarea pentru perioade cuprinse între o săptămână și 8 luni în 611 cauze.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

Citeste si: VICTOR PONTA a afectat reputația procurorului care l-a trimis în judecată

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ