Kelemen Hunor despre revocarea sa din funcţia de ministru al Culturii: Nu e nicio tragedie

| 09 oct, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-l revoca din funcţia de Ministru al Culturii este absolut normală, ţinând cont că el nu şi-a retras demisia şi că acest lucru nu reprezintă o dramă sau o tragedie.

'Nu comentez decizia preşedintelui pentru că era o decizie absolut normal, firească, în condiţiile în care eu mi-am dat demisia. Deci, eu am luat această decizie, preşedintele a semnat decretul de revocare, ceea ce e absolut normal, firesc. Deci, nu e nicio tragedie, nicio dramă, nici pentru Guvern şi mai puţin pentru mine. Era de aşteptat ca în orice moment, sigur, momentul ales de el, nu avem nimic de comentat, va apărea acest decret, din moment ce eu mi-am dat demisia şi nu mi-am retras demisia', a declarat, pentru AGERPRES, Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR a punctat că şefia Ministerului Culturii va fi asigurată de un membru al Guvernului pentru cel mult 45 de zile, iar Uniunea va face, între timp, o propunere pentru acest portofoliu.

'Urmează, conform Constituţiei şi legilor în vigoare, pentru 45 de zile, cel mult, să preia un membru al Cabinetului, premierul sau un alt membru al cabinetului, funcţia de ministru al Culturii, gestiunea curentă a Ministerului va fi asigurată de un membru al Guvernului. Între timp noi vom găsi un ministru, o propunere pentru funcţia de ministru, vicepremier, dar sigur că nu azi, nu mâine, ci în această perioadă de 45 de zile maxim', a mai spus Kelemen. 

El a ţinut să adauge că în această perioadă de la depunerea demisiei şi până în prezent şi-a îndeplinit atribuţiile şi a asigurat conducerea ministerului, motiv pentru care nu are nicio problemă cu decretul semnat de preşedintele Traian Băsescu. 'Eu în această perioadă am asigurat şi mi-am îndeplinit atribuţiile de ministru, mi-am asigurat conducerea ministerului, am făcut rectificare pozitivă, am asigurat fonduri pentru Festivalul Naţional de Teatru, am început negocierile pentru cumpărarea lucrării lui Brâncuşi, şi astăzi şi ieri am avut două runde de discuţii, deci consider că şi în această perioadă am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru şi nu am în acest moment nicio problemă cu acest decret semnat astăzi de preşedintele Băsescu', a conchis Kelemen Hunor

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că a semnat decretul de revocare din funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier a lui Kelemen Hunor.

'Aştept de trei luni un înlocuitor pentru ministrul Culturii, constat că Guvernul nu face nici măcar gestul minimal, nu de a nominaliza un ministru al Culturii, ci de a desemna ministru interimar la Cultură dintre membrii Guvernului, lucru pe care putea să-l facă foarte uşor premierul. Am semnat decretul de revocare a d-lui Kelemen Hunor. Cred că niciodată nu am avut atâta răbdare cu Guvernul câtă am avut în cazul lui Hunor, dar se pare că s-a întrecut măsura', a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a anunţat demisia din funcţiile deţinute în Guvern, de ministru al Culturii şi vicepremier, în data de 11 iulie, la Cluj-Napoca, la finalul unei reuniuni a Consiliului Permanent al UDMR. 

Vineri, 1 august, Kelemen Hunor a explicat că şi-a depus demisia încă de luni (pe 28 iulie-n.r.) şi că nu părăseşte Executivul din vina prim-ministrului. 'Nu e timp de răzgândire. Eu luni dimineaţă, aşa cum am anunţat, mi-am dat demisia şi am făcut şi propunerea pentru doamna Biro (Rozalia Biro - n.r.) să fie numită la Ministerul Culturii în funcţia de ministru şi vicepremier. Am înţeles că astăzi dimineaţă au fost transmise către Cotroceni aceste propuneri şi, sigur, urmează să ia o decizie preşedintele Băsescu. Pentru răzgândire nu avem condiţiile asigurate. (...) Nu din cauza premierului mi-am dat demisia, ştiţi foarte bine', a spus liderul UDMR.

UDMR a propus-o pentru portofoliul Culturii pe Rozalia Biro, însă nominalizarea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu. Ulterior acestui moment, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, pe 8 septembrie, că Uniunea se află în căutarea unui viitor ministru al Culturii şi vicepremier şi că nu poate renunţa la demisia sa din cele două funcţii. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pe 29 septembrie că se află încă în Guvern pentru că preşedintele Băsescu nu i-a semnat, până în acest moment, demisia. 'Este la el (la preşedintele Traian Băsescu-n.r.) demisia mea, nu am retras această demisie, nu l-am sunat pe domnul preşedinte să semneze sau să nu semneze acest decret. Deci, din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Dacă astăzi semnează sau mâine, eu am plecat din Guvern', a susţinut Kelemen Hunor, la încheierea unei dezbateri organizate de UDMR, în contextul alegerilor prezidenţiale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ