Kelemen Hunor: maghiarii ar putea ieşi în stradă, dacă Ţinutul Secuiesc va fi "asimilat" spre Braşov

| 11 iun, 2013

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a declarat că maghiarii ar putea ieşi în stradă, dacă Ţinutul Secuiesc va fi "asimilat spre Braşov, Buzău sau Neamţ". Potrivit lui Kelemen Hunor, maghiarii din Harghita, Covasna şi Mureş "se tem de o asimilare foarte perversă", prin proiectul regionalizării.

Maghiarii din Harghita, Covasna şi Mureş se tem de o asimilare perversă, susţine preşedintele UDMR, Kelemen Hunor într-un interviu acordat RFI. "Acolo care este frica? Vă spun, când noi am citit acel studiu, la care se face referire, inclusiv vicepremierul Liviu Dragnea, care spune că problemele României vor fi rezolvate dacă diferenţele regionale, culturale vor fi şterse, atunci sigur că cei care trăiesc în Harghita, Covasna şi Mureş şi nu numai se tem de o asimilare foarte perversă. Printr-o reorganizare administrativă faci în aşa fel încât în nici o structură la nivel regional, acea comunitate să nu aibă nici un cuvânt de spus. Nu putem accepta acest lucru!", declară liderul maghiar.

Kelemen Hunor a precizat că "nici Ceauşescu nu a îndrăznit în '68 să facă o organizare teritorială în aşa fel încât cele două judeţe, trei judeţe să fie împărţite în patru-cinci-şase alte zone sau populaţia să fie asimilată spre Braşov, spre Buzău, spre Neamţ şi aşa mai departe. Oamenii au ieşit în stradă şi în '68. Dacă cineva crede că nu vor ieşi în 2013, eu cred că se înşeală!".

Preşedintele UDMR subliniază că "în Harghita, în Covasna şi în Mureş mai puţin, vrei-nu vrei, trăiesc maghiarii. Este o zonă, aşa cum este şi Ţara Moţilor şi Moldova şi Dobrogea, cu anumite tradiţii istorice, culturale, legături sociale, economice şi din acest punct de vedere, eu cred că orice abordare, indiferent cum faci acolo are şi o conotaţie etnică".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ