Kelemen Hunor: Trebuie să analizăm dacă a fost un vot împotriva Guvernului sau doar un vot pentru Iohannis

| 18 noi, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat marţi că analiza rezultatului alegerilor în Consiliul Permanent al Uniunii (CPU) de săptămâna viitoare trebuie să aibă în vedere dacă votul de duminică a fost împotriva Guvernului sau doar un vot pentru Klaus Iohannis.

'Am analizat rezultatul alegerilor. Nu am formulat concluzii pentru că a fost o primă discuţie în grupurile reunite şi urmează să facem şi CPU săptămâna viitoare. Astăzi nu am avut o astfel de discuţie şi nici nu vom avea o astfel de discuţie pentru că alegerile prezidenţiale nu sunt alegeri parlamentare. Alegerile prezidenţiale nu vorbesc despre guvern, cu toate că unii au avut această discuţie. Să analizăm această guvernare, ce am reuşit să facem în opt luni, ce putem face în perioada care urmează, vreau să vedem ce se va întâmpla în PSD. Noi considerăm că în acest moment Guvernul are majoritate parlamentară, are susţinere parlamentară, trebuie să meargă înainte. Până când? Eu nu pot să vă spun fiindcă nu depinde doar de noi, dar în acest moment nu se pune problema schimbării Guvernului sau a majorităţii, aşa cum înţeleg eu', a declarat liderul UDMR marţi, la Parlament.

El a spus că Uniunea are unele nemulţumiri în legătură cu Guvernul şi a adăugat că este posibil ca şi partenerii UDMR să aibă nemulţumiri.

'Avem noi nemulţumirile noastre în legătură cu Guvernul, poate că şi partenerii noştri au nemulţumirile lor faţă de noi. Aceste discuţii trebuie programate şi purtate în zilele care urmează şi, bineînţeles, trebuie să tragem şi noi concluziile votului de duminică. Eu cred că trebuie să analizăm dacă a fost un vot împotriva Guvernului sau doar un vot pentru Klaus Iohannis. Sunt multe lucruri care trebuie analizate, trebuie puse pe hârtie şi discutate cu partenerii noştri', a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a subliniat că în campania electorală 'Uniunea a avut un mesaj clar, un proiect de ţară bine conturat' şi a încercat să-şi mobilizeze electoratul. 

'Când este vorba de primul tur, a fost vorba despre un vot simbolic fiindcă noi ştiam că era puţin probabil că vom intra în turul doi. Dar nu asta era important, important era în campania electorală să arătăm că ştim ce ar trebui să facem cu ţara noastră şi cum ar trebui să acţionăm să fie o ţară respectată. În turul al doilea am spus că fiecare votează conform convingerilor proprii', a explicat Kelemen, adăugând că maghiarii au votat aproximativ 80% cu Klaus Iohannis, iar 20% cu Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 2014
anna
Nici,nici.A fost un vot pe banii lui Usatii.Sa vedem ce cere la schimb basarabeanul rus.Diaspora a votat totdeauna pe bani.Acum au fost mult mai multi bani.Vom vedea toti ce vrea multimiliardarul!
19 noi, 2014
alessa
A fost un vot pt Iohannis si totodata impotriva guvernului de rahat.jos PSD.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ